Välimeren söpöt miniaasit asuvat SatuAasin tallilla

0

Satu Valkas pitää SatuAasin tallia Lopella Tevännön kylässä. Satu on psykologi, perheenäiti, perunasihteeri ja matkailuyrittäjä. Miten saadaan Sadun bisneksessä kaikki palaset kohdilleen niin, että aikaa riittää aasien rapsutuksille ja perheelle? Satu on mukana Voimavalmennuksessa, jonka avulla yrittäjä saa ulkopuolista näkemystä bisneksen kehittämiseen Hämeen ammatti-instituutin ja Hämeen ammattikorkeakoulun valmentajilta.

Voimavalmennus on maksuton kehittämispolku yksinyrittäjille, pk-yritysten johdolle ja henkilöstölle. Valmennus sisältää henkilökohtaista apua, valmennusta ja vertaistukea yrityksen tarpeiden mukaan. SatuAasin tallin yrittäjä Satu Valkas on mukana HAMIn ja HAMKin Voimavalmennuksessa. Satu starttasi oman valmennuspolkunsa loppusyksystä 2021.

Hevostoiminta Valkas on perustettu vuonna 2015. Satu Valkas on toiminut vuodesta 2017 lähtien täysipäiväisenä yrittäjänä.

  • Yrityksen työ jakautuu tällä hetkellä kolmeen osioon: aasitallin toiminta, psykologin työt ja avopuolison maatilan ”perunasihteerin” toimet, Satu Valkas kertoo.

Voimavalmennuksen sparraus liittyy Sadun yrityksessä aasitoiminnan kehittämiseen. Yritys myy luonto- ja eläinavusteisia palveluita, jotka toteutetaan aasien kanssa. Aaseja on tallissa 6 kappaletta, joista 3 on harvinaisia Välimeren miniaaseja.

  • Pääpalvelut ovat metsäkävelyt aasien kanssa, harrastetunnit ja aasien vierailut erilaisiin tapahtumiin. Metsäkävelyihin voidaan liittää yhteistyökumppaneiden kanssa tuotettuja kokonaisuuksia, kuten metsäjoogaa tai riippumatossa rentoutumista. Lisäksi tarjolla on sosiaalipedagogista hevostoimintaa ja ryhmävierailukäyntejä (esim. tyhypäivät). Käynteihin voidaan liittää myös perunatilaan liittyviä toimintoja. Hevospalveluista on jäljellä ohjasajovalmennuksen tai -kurssien pitäminen asiakkaan omalla hevosella ja asiakkaan tallilla, Satu kertoo.

 

SatuAasin tallissa Lopen Tevännössä on Välimeren miniaaseja ja tavallisia aaseja sulassa sovussa rinnakkain.

Voimavalmennusta ja sparrausta yritystoimintaan

Voimavalmennuksessa on tällä hetkellä sparrattavana noin 10 yritystä ympäri Kanta-Hämettä. Hanke kestää vuoden loppuun saakka ja mukaan voi tulla nonstop -periaatteella joustavasti. Edellisessä Voimavalmennuksessa oli mukana 35 yritystä ja palautteena oli, että HAMIn ja HAMKin sparrauksesta on apua, sillä usein yrittäjä katsoo asiaa liian läheltä, eikä löydä itselleen uusia ajatusmalleja. Ulkopuolisen kommentit auttavat yrittäjää miettimään omaa toimintaansa ja perustelemaan vastauksia ja valintojaan. Satu oli sparrattavana helmikuussa ja yhden käynnin aikana Satu oivalsi uusia juttuja.

  • Sain sparraajien käynnistä uuden ideansiemenen, joka muhi päässäni ja muotoutui sellaiseksi, jonka voisin omalla tallillani toteuttaa. Suunnittelen lanseeraavani uuden palvelun lähiaikana. Palvelun kehittäminen luo yritykselleni uutta bisnestä ja sitouttaa asiakkaita tallin toimintaan enemmän, Satu Valkas kiittelee.

Muutoksen kesyttäjä -hankkeen tavoitteet ovat 1) yritysten auttaminen jaloilleen koronan jälkeen, 2) yritysten henkilöstön ja yksinyrittäjien työhyvinvoinnin vahvistaminen sekä 3) verkoston ja vuorovaikutuksellisuuden vahvistaminen. Muutoksen kesyttäjä -hanke on Euroopan Sosiaalirahaston, Hämeen ELY-keskuksen, Hämeen ammattikorkeakoulun Smart -tutkimusyksikön ja Hämeen ammatti-instituutin rahoittama kehittämishanke.

Lue lisää Muutoksen kesyttäjä -hankkeesta ja Voimavalmennuksesta.

Lue lisää Satu Aasin tallista

Teksti: Kirsi Sippola, Hämeen ammatti-instituutti

Leave A Reply