Tullaan tutuiksi! Lähikuvassa Teija Javanainen

0

Lepaan toimipisteellä mehiläistarhassa ja puutarhassa voi tavata ammatillisen ohjaajan Teija Javanaisen.

”Olen Teija Javanainen, ammatillinen ohjaaja. Pääasiassa Lepaan mehiläiset ovat vastuullani, mutta minut voi nähdä myös puutarhapuolen töissä.

Vaalea nainen ulkona. Omakuva, jossa hymyilee kameralle.

Valmistuin Lepaalta vuonna 1997 puutarhuriksi. Tein muutaman vuoden puutarha-alan hommia ja sitten aloin odottamaan esikoistani. Kun olin lasten kanssa kotona, opiskelin työn ohessa perhepäivähoitajan ammattitutkinnon ja toimin yksityisenä perhepäivähoitajana 15 vuotta.

Kun nuorin lapsistani aloitti esikoulun, opiskelin mehiläistarhaajan ammattitutkinnon ja rupesin hoitamaan lasten sijasta mehiläisiä. Mehiläistenhoito on erittäin kiehtovaa. Mehiläispesästä löytyy muitakin huipputuotteita kuin vain hunaja. Punttisalilla ei kyllä tarvitse käydä, kun nostelee hunajalaatikoita.

Olen HAMIssa töissä osa-aikaisena, koska omatkin mehiläiseni on hoidettava. Vapaa-ajalla tykkään mökkeillä, valokuvata, marjastaa, sienestää ja metsästää.

En kyllä Lepaalta valmistuessani voinut kuvitella, että istun vielä samassa kahvihuoneessa opettajieni kanssa. Ensivaikutelma työyhteisöstä on todella positiivinen. Mukavassa työporukassa on ilo toimia.”

Nainen mehiläistarhurin suojavaatteissa.

Teksti ja henkilökuvat: Teija Javanainen

Leave A Reply