Tullaan tutuiksi! – lähikuvassa HAMIn uusi vahvistus Markku Korhonen

0

Tullaan tutuiksi -juttusarjassamme esitellään HAMIn uudistunut johtamisen ja yrittäjyyden tiimi kokonaisuudessaan. Tällä kertaa vuorossa lehtori Markku Korhonen. 

Olen Korhosen Markku ja tulen alkujaan Sotkamosta, mutta viimeiset 30 vuotta olen asunut Pirkanmaalla. Olen opiskellut kauppatieteitä ja sen jälkeen ollut töissä elintarvikepuolella. Meillä oli perheyritys, leipomo, ja muutaman vuoden opiskelujen jälkeen pyöritin sitä, kunnes se paloi 90-luvun loppupuolella. Palosta johtuen hommat muuttuivat jonkin verran siitä, mitä alkuun ajattelin. Sen jälkeen olin valmennuskurssiyrityksessä, jota pyöritimme opiskelukaverin kanssa kymmenkunta vuotta. Myimme yrityksen isommalle valmennuskurssiyritykselle, jonka toimitusjohtajaksi menin samalla. Olin Helsingissä muutaman vuoden siinä hommassa. Sen jälkeen tein konsultointitöitä, minkä jälkeen suoritin opettajan peda-pätevyydet ja vuodesta 2013 olen nyt sitten ollut opetushommissa. Viimeisin pesti oli Keudassa johtamisen ja esimiestyön opettajana. Hamkissakin olen vuoden ollut markkinoinnin lehtorin sijaisuutta hoitamassa. Hamissa opetan johtamista ja esimiestyötä tästä syksystä lähtien.

Päädyin Hamiin, koska HAMK on jo talona tuttu ja konsernista oli hyvät kokemukset. Johtaminen ja esimiestyö puolestaan on se, mitä olen opiskellut ja pitkään tehnyt. Olen kokenut johtamisen markkinoinnin lisäksi itselle sellaisena asiana, josta muka jotain tiedän ja josta haluan tietoa myös jakaa.

Markkinointihan on muuttunut hyvin paljon siitä mitä itse olen opiskellut; se on muuttunut lähinnä datan hallinnaksi ja se ei ehkä ole enää itselle sellaista, johon olisi kauheasti kiinnostusta ja somessa pyöriminen ei oikein tunnu itselle läheiseltä. Johtaminen on siinä mielessä sellainen pysyvämpi asia, se ei muutu paljoa, tai ainakin perustuu samoihin asioihin: ihmisten kohtaamiseen ja asioiden yhdessä tekemiseen ja siitä syystä uskon, että itsellä on annettavaa tähän opetukseen.

Omien kokemusteni kautta pystyn tuomaan Hamiin aika paljonkin hyviä toimintatapoja, mitä olen oppinut muissa koulutusorganisaatioissa. Lisänä tietysti se, että minulla on elintarvikealan tausta, ja olen vahvasti elintarvikepuolelle suuntautunut. Monesti mielestäni koulutusorganisaatioissa hukataan se, että siellä on hyvinkin paljon yhtymäkohtia johtamiseen tai yrittäjyyteen. Substanssialoja pystyisimme palvelemaan johtamisen ja esimiestyön asioissa.

Haluan tuoda Hamiin myös kokonaisvaltaisempaa ajattelua jo oman taustan kautta ja sen mitä olen oppinut muissa organisaatioissa. Esimiestyön kehittäminen alueella on niitä asioita, joita tulen viemään eteenpäin. Tavoitteena ja odotuksena on saada lisää opiskelijoita johtamisen koulutuksiin ja vaikuttavuutta alueelle, eli pystyisimme tarjoamaan koulutusten myötä parempaa esimiestyötä niissä organisaatioissa, joiden kanssa tehdään töitä. Se tietysti on iso haaste.

Vapaa-ajallani yritän liikkua päivittäin, koska se on hyvää vastapainoa opetukselle. Lisäksi opiskelen avoimessa yliopistossa psykologiaa. Siitä saa aika paljon lisää ammennettua ammattiin, mutta myös itselle. Äänikirjoja tulee kuunneltua paljon ja luettua kirjoja myös. Lapset ovat jo isoja, vanhempi aloitti lääketieteellisen ja nuorempi meni lukion kolmannelle, joten ohjausta ei enää kotona paljoa tarvita, alkaa kasvatustyö olla voiton puolella.

 

Leave A Reply