Tekemisen meininkiä Kaurialan liikennepuistossa

0

Kaurialan liikennepuistossa moni sai 60- ja 70-luvuilla eväitä liikenteessä liikkumiseen. Vuosien varrella puiston käyttö väheni ja se muuttui pikkuhiljaa perinteiseksi korttelipuistoksi. Puisto päätettiin kunnostaa osana Vihervuosi-hankkeita. Tavoitteena oli palauttaa alkuperäisiä ratkaisuja nykypäivään päivitettyinä.

Poliisi-veistos valvoo liikennettä.

Puiston kunnostamiseen osallistui yli 20 alan yritystä. Mukana huhki myös innokas joukko Hämeen ammatti-instituutin viheralan opiskelijoita, joille urakka oli osa opintoja. Puistossa tehtiin sekä ns. kovaa rakentamista että erilaisia istutus- ja kylvötöitä. Puiston kivetykset ja kasvualustat rakennettiin suurimmaksi osaksi kierrätysmateriaaleista. Liimattavia reunakiviä asennettiin rajaamaan liikennealueita. Opiskelijoilla tuli olla voimassa oleva tulityökortti, jotta he voivat osallistua töihin.

Puistossa on myös hyötypuutarha, josta on iloa puistossa kävijöille ja lähialueen asukkaille. Hyötypuutarhasta saa kuka tahansa poimia mukaansa yrttejä ja puiston perennat houkuttelevat perhosia. Liikennepuistosta on muodostunut on suosittu perheiden retkikohde, jossa järjestetään maksutonta ohjelmaa. Puiston yleissuunnitelma on maisema-arkkitehti Emilia Weckmanin tekemä.

 

 

Leave A Reply