Pikkujoulu Mustialassa

0

Hamissa järjestetään neljä kertaa vuodessa koko opiskelijakunnalle tarkoitettu yhteisöllinen päivä. Näin joulun alla oli vuoro kokoontua Mustialan toimipisteeseen Tammelaan. Matkustimme Evolta, Lepaalta ja Sairiosta talvisessa tuiskeessa mukanamme odottavaista mieltä siitä mitä päivä toisi tullessaan.

Ennen tapahtumaa opiskelijat olivat saaneet kotitehtäväkseen askarrella omaan alaan liittyviä kuusenkoristeita kestävän kehityksen hengen mukaisesti kierrätysmateriaaleista. Neljän kuusen oksistolla komeili pienoistraktoreita, miniatyyrimökkejä maitopurkeista, omenaviipaleista tehtyjä joulunauhoja. Yhdessä puussa joulutähden virkaa koristi parinsa kadottanut metsurin työhanska…

Kuusenkoristelukilpailun lisäksi ohjelmassa oli mm. Tammelan seurakunnan joulurauhan toivotukset, Hämeen ammatti-instituutin ja opiskelijayhdistyksen tervehdykset. Makeita koristeita talkoiltiin elävän musiikin ja yhteislaulujen ohessa. Pääsimme Mustialan henkilökunnan opastuksella tutustumiskierrokselle koko kampuksen alueelle kuullen mielenkiintoisia yksityiskohtia siitä, millaista on maatalousalan opiskelijoiden opinnot ja arjen touhut.

Lopuksi saimme paikalle vielä kaksi punanuttuista vierasta – saapuivat kuulemma Hervannasta ja Korvatunturilta, vaikkakin hieman myös evolaisia muistuttivat…? Lahjoista päätellen opiskelijat olivat ahkeroineet syyslukukaudella mallikkaasti.

Opiskelijat kommentoivat tapahtumaa juuri ennen joululomalle siirtymistään: ”Hauska päivä” ja ”Oli mukava, kun sai tavata myös muiden Hamin toimipisteiden opiskelijoita ja tutustua heidän kanssaan!”

Kuvat Mikko Forss
Teksti Sari Hattula

Leave A Reply