Pellonpiennarpäivän söpöläisinä Pentti ja Utu

0

Mustialassa, Hämeen ammattikorkeakoulun ja Hämeen ammatti-instituutin opetusmaatilalla vietettiin Pellonpiennarpäivää 11.8.2022. Hämeen ammatti-instituutin osaston vetonaulana olivat Pentti ja Utu, jotka ovat söpöjä vuohia. Pelkkää söpöilyä ei päivän teema ollut, sillä tilaisuuden tavoitteena oli etsiä ratkaisuja kestävään tuotantoon.  Päivän aikana yleisö sai tutustua Mustialan opetus- ja tutkimusmaatilan koe- ja kokeilutoimintaan, ja kestävän tuotannon ratkaisuihin. Mustialassa juuri opiskelunsa aloittaneet maatalousalan opiskelijat pääsivät heti tositoimiin, tutustumaan ja verkostoitumaan yhteistyökumppaneiden kanssa.

Mustialan kampuksella järjestettävä Pellonpiennarpäivä kokosi maatalousalan toimijat yhteen tärkeän teeman ääreen. “Etsitään ratkaisuja kestävään tuotantoon” teeman alla peltolohkoilla esiteltiin viljojen ja nurmien koekenttiä, seos- ja rehumaissin viljelyä sekä biologiseen typensidontaan liittyviä ratkaisuja. Mustialassa tuotiin esiin myös muun muassa rotaatiolaidunnukseen, kierrätysravinteisiin ja lannan eri käsittelyvaihtoehtoihin liittyviä asioita. Tällä kertaa alueella liikuttiin bussilla, jotta kaukaisemmatkin esittelypisteet olivat helposti saavutettavissa.

Anne Pyhälammi HAMIsta ja Sari Mäki-Latikka HAMKista kertoivat, että Mustiala on hyvä paikka opiskella.

Uusilla opiskelijoilla VÄYLÄ-opinnot mielessä

Hämeen ammatti-instituutin maatalousalan opetus on käynnistynyt elokuun alkupuolella ja uudet opiskelijat olivat tutustumassa pellonpiennarpäivän antiin. HAMIssa voi suorittaa maatalousalan perustutkinnon ja jatkaa opintoja HAMKin puolelle agrologiopintoihin saakka.

  • Koulunkäynnin on aloittanut 19 uutta kirkassilmäistä opiskelijaa ympäri Etelä-Suomea. Mukana on myös viisi nuorta neitosta. Opiskeliaryhmä on päässyt hyvään vauhtiin ja pellonpiennarpäivässä uudet opiskelijat pääsivät tutustumaan ja verkostoitumaan tapahtuman lukuisiin yhteistyökumppaneihin, lehtori Anne Pyhälammi Hämeen ammatti-instituutista kertoo.

HAMK ja HAMI toimivat rinta rinnan samoilla kampuksilla, hyödyntäen yhteistä Mustialan kampuksen oppimisympäristöä. Läheisestä yhteistyöstä on hyötyä opiskelijalle, sillä Hämeen ammatti-instituutin opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa Väylä-opintoja ammattikorkeakoulun puolella 30 osaamispisteen laajuisesti. Väyläopintojen kautta opiskelija voi jatkaa suoraan ammattikorkeakoulun puolella ilman erillistä pääsykoetta. Väylän kautta jatkotutkinnon suorittaminen nopeutuu huomattavasti.

  • Uuden ryhmän kanssa keskusteltiin siitä, miksi he olivat hakeutuneet Mustialaan. Useat sanoivat, että he haluavat hyödyntää Väylä-opintoja ja jatkaa instituutin puolelta ammattikorkeakouluun. On tosi mahtavaa, että voimme tarjota opiskelijoillemme tälläisen nopeutetun reitin ammattikorkeakouluopintoihin, Anne Pyhälammi iloitsee.

Mustialan pellonpiennarpäivä

Hämeen ammattikorkeakoulu

Hämeen ammatti-instituutti

Teksti ja kuvat: Kehittämispäällikkö Kirsi Sippola, Hämeen ammatti-instituutti

 

Leave A Reply