Osallistu metsänhoitokurssille Evolla

0

Oletko työtön, vastavalmistunut tai maahanmuuttaja? Kiinnostaako sinua metsätalousala tai käytännön metsätyöt? HAALARI – haalarit päälle ja työelämään -hanke järjestää maksuttomia lyhytkoulutuksia luonnonvara-alan teemoilla Hämeen ammatti-instituutin kampuksilla. Yksi tällaisista koulutuksista on Evolla 20.-24.5.2024 pidettävä viikon mittainen metsänhoitokurssi, jonka avulla pyritään osallistujien työllistymiseen joko kausiluonteisesti tai pitkäaikaisemmin.

Pääset ilmoittautumaan kyseiseen metsäalan toteutukseen Haalari-hankkeen kotisivuilta tai suoraan tältä lomakkeelta. Tällä selkosuomeksi järjestettävällä kurssilla on vielä paikkoja vapaana, mutta ole nopea, sillä paikkoja on rajoitetusti. Koulutuksessa opit perusteita metsänuudistamisesta, taimien istuttamisesta sekä eri taimityypeistä. Aiempaa kokemusta alan työtehtävistä ei tarvitse olla. Myös alanvaihtoa harkinneet voivat osallistua tälle kurssille. Osallistumalla saa pienen välkähdyksen siitä mitä metsäalan työ voisi pitää sisällään.

Metsänhoitokurssi sisältää työturvallisuuskortti- ja hätäensiapukoulutuksen, mikä osaltaan edistää osallistujien työllistymistä. Kurssin opetus tapahtuu lähiopetuksena Evolla. Evon opetusmetsän lisäksi oppimisympäristönä toimii eri puolella Kanta-Hämettä olevia metsätalousyrityksiä. Oman yrityksensä pystyi ilmoittamaan hankkeeseen yhteistyökumppaniksi Jokioisilla pidettävillä Peltotreffeillä.

Koulutuksen lopulla harjoitellaankin opiskelijoiden kanssa metsänistutusta kaksi päivää yhteistyöyrityksen mailla Lounais-Hämeen puolella. Tähän maasto-osuuteen järjestetään kimppakyyti. Otetaanpa metsään mukaan myös termarikahvit ja hyvät eväät.

”Kannattaa ilmoittautua mukaan. Toteutus sopii erityisesti sellaisille, jotka pitävät fyysisestä työstä ulkosalla”, vinkkaa projektipäällikkö ja metsäalan lehtori Terhi Kaskioja.

”Kun työ tehdään nyt, niin 25 vuoden päästä taimet ovat kasvaneet siihen kokoon, että metsänomistaja pääsee ensiharvennukselle. Välissä on toki pitänyt tehdä taimikonhoitoa”, jatkaa Kaskioja.

Haalari-hankkeen lyhytkoulutusten tavoitteena on edistää kohderyhmän nopeaa työllistymistä maatalous-, metsä- ja puutarha-alalle erityisesti Kanta-Hämeen alueella. Muita teemoja kolmivuotisessa hankkeessa ovat mm. yrittäjävalmiuksien lisääminen ja yritysten rekrytointiosaamisen kehittäminen, uuden henkilöstön integrointi työyhteisöön sekä kestävä kehitys.

Lisätietoja antaa projektipäällikkö ja lehtori Terhi Kaskioja (terhi.kaskioja@hami.fi ja puh. +358505734137). Haalari-hanke on Hämeen Ely-keskuksen ja Euroopan unionin osarahoittamaa.

Teksti Sari Hattula
Artikkelikuva Hämeen ammatti-insituutti / Sara Vihinen

Leave A Reply