Osaaminen näkyviin: liikenneopettaja Andrey Hokkanen

0

Andrey Hokkanen työskenteli ennen linja-autopuolella, mutta päätti vaihtaa alaa. Ajatus liikenneopettajan koulutuksesta oli syttynyt jo pari kymmentä vuotta aiemmin. Hän opiskeli HAMIssa liikenneopettajaksi ja perusti valmistumisensa jälkeen oman autokoulun.

Kertoisitko vähän itsestäsi ja taustasi?

Olen nyt pari vuotta toiminut liikenneopettajana. Ennen opintojani työskentelin linja-autopuolella ja aloitin liikenneopettajan opinnot korona-aikana 2020. Perustin vuoden 2022 helmikuussa opintojen jälkeen oman autokoulun Futura Drivers Oy:n Nokialle, ja melko haipakkaa asiat ovat menneet eteenpäin. Opetan tällä hetkellä ihmisiä mopolla ajamisesta linja-auton kuljettamiseen.

Miten päädyit opiskelemaan HAMIin?

Ajatus liikenneopettajan ammatista syntyi jo 2000-luvun alussa. Haluan omalla panoksellani vähentää nuorten liikenneonnettomuuksia.

HAMIin päädyin, koska tämä oli hyvän välimatkan päässä Nokialta. Silloisesta työpaikastani linja-autopuolelta oli muitakin opiskelemassa HAMIssa ja he kertoivat opettajien olevan mukavia, mikä osoittautui paikkansa pitäväksi.

Millaista opiskelu HAMIssa oli?

Verkostoituminen muiden kanssa on jäänyt parhaiten mieleen opinnoista. Opiskelu oli rentoa ja yhteisöllistä, kun yhdessä tehtiin tehtäviä.

Satuin opiskelemaan juuri korona-aikana, mikä vaikutti siihen, että etäopetusta oli melko paljon. Etäopetus ei silloin vielä ollut aivan niin sujuvaa, mitä olisi voinut toivoa, mutta eiköhän tässä olla menty eteenpäin.

Mitä aiot tulevaisuudessa tehdä?

Aion opiskella lisää. Seuraavaksi on suunnitteilla pedagogiset opinnot ammattikorkeakoulun puolelta.

Nyt keskityn kuitenkin yritystoimintamme. Syksyn aikana avaamme ensimmäisen kivijalkaliikkeemme Nokialle, ja tarkoituksena on laajentaa toimintaamme myös Pirkanmaan ulkopuolelle.

Vinkkejä tai terveisiä?

Olen kiitollinen opettajille koulutusajoista. Petri Rautio ja Harri Saarteenkorpi saavat erityiskiitokset! Heidän kanssaan on ilo tehdä yhteistyötä, ja otan mieluusti HAMIsta harjoittelijoita omaan autokouluuni.

Toivoisin lisää erityispedagogiikan opintoja liikenneopettajan koulutukseen, koska erityisnuoria on nykyään paljon. Joitain työkaluja olisi hyvä saada tällaisiin opetustilanteisiin.

Suosittelen liikenneopettajan koulutusta kaikille, jotka haluavat pois oravanpyörästä. Tässä työssä saa määritellä itse työaikansa, mikä helpottaa esimerkiksi perhe-elämää. Liikenneopettajalta vaaditaan uskallusta, rohkeutta ja pitkää pinnaa!

 

 

Kirjoittanut haastattelun pohjalta Sara Vihinen

Kansikuva ja kuvat 1 ja 2: HAMIn kuvituskuvia

Haastattelu on osa Osaaminen näkyviin -viikkoa, jota organisoi Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus. Viikon tavoitteena on auttaa ihmisiä ja yhteisöjä huomaamaan osaamistaan, tekemään sitä näkyväksi ja nostaa aihetta julkiseen keskusteluun. HAMIssa haluamme nostaa esille opiskelijoidemme osaamista.

Leave A Reply