SUJUVA -hanke oli mukana viime viikolla Hämeenlinnan Verkatehtaalla järjestetyssä Huippufoorumissa. Hämeen liiton, TE-toimiston EURES-palveluiden ja Hämeen Yrittäjien järjestämä Huippufoorumi oli täynnä innostavia kohtaamisia, mielenkiintoisia puheenvuoroja ja keskusteluja.
Verkostoitumisen voima
Huippufoorumi tarjosi Hämeen ammatti-instituutille loistavan mahdollisuuden esitellä SUJUVA-hanketta ja laajentaa yhteistyöverkostoamme.
Huippufoorumi oli täynnä innostavia kohtaamisia ja keskusteluja eri toimijoiden kanssa. Tapahtuma kokosi yhteen paikalliset yritykset, viranomaiset ja yhteisöt, jotka kaikki jakavat kiinnostuksen kansainvälistä osaamista kohtaan. Tämä oli ainutlaatuinen tilaisuus laajentaa verkostoamme ja solmia uusia yhteistyökumppanuuksia.
Kehuja ja kiinnostusta
Sujuva Hanke herätti positiivista huomiota tapahtumassa. Monet osallistujat olivat kiinnostuneita hankkeemme tavoitteista ja siitä, miten voimme tukea ulkomaalaistaustaisten henkilöiden työllistymistä elintarvikealalle. Saimme runsaasti kehuja siitä, että pyrimme poistamaan esteitä ja tarjoamaan koulutusta sekä yrityksille että työnhakijoille.
Tulevaisuuden mahdollisuudet
Huippufoorumi vahvisti uskoamme siihen, että yhteistyöllä ja verkostoitumisella on suuri merkitys kansainvälisen osaamisen hyödyntämisessä Kanta-Hämeessä. Olemme valmiita jatkamaan työtä ja tukemaan alueen yrityksiä, organisaatioita ja ulkomaalaistaustaisia työnhakijoita. Uskon vahvasti, että tämän päivän kasvaneet verkostot ja uudet yhteistyökumppanuudet avaavat ovia monille tuleville mahdollisuuksille.
Kiitos kaikille, jotka osallistuivat Huippufoorumiin, ja erityiskiitos niille, jotka tulivat juttelemaan kanssamme SUJUVA-hankkeen osastolle. Yhdessä voimme saavuttaa paljon, ja odotamme innolla tulevia projekteja ja yhteistyötä kansainvälisten osaajien integroimiseksi Kanta-Hämeen elintarvikealalle.
Teksti ja kuvat: Katja Ekqvist, Hämeen ammatti-instituutti
SUJUVA -hanke edistää Kanta-Hämeen alueen monikulttuurisuutta
SUJUVA-hankkeen tavoitteina on kartoittaa hyvin toimivat käytänteet ja esteet ulkomaalaistaustaisten henkilöiden työllistymiseen elintarvikealalle, kehittää elintarvikealan koulutusta selkosuomeksi ja englanniksi, sparrata yritysten henkilökuntaa vastaanottamaan ulkomaalaistaustaisia työntekijöitä ja kouluttaa ulkomaalaistaustaisille henkilöille elintarvikealalla tarvittavia taitoja esim. hygienia-, työturvallisuus- ja suomalainen työelämä.
SUJUVA- Sujuvasti maahanmuuttajat töihin elintarvikealalle -hanke on Euroopan unionin osarahoittama hanke. Sen toteuttaa Hämeen ammatti-instituutti yhdessä elintarvikealan yritysten kanssa. Hankkeen aikataulu on 1.11.2022-31.10.2025
Lisätietoa hankkeesta: https://hami.fi/sujuva/