Mustiala-päivä 19.9.2018

0

Lähialueen yläkouluista kokoontui 19.9.2018 maatalousopinnoista kiinnostuneita oppilaita ohjaajineen tutustumaan Mustialaan.

Kaikilla Maatalousalan perustutkinnon (MPT) 1. ja 2. luokkien opiskelijoilla oli päivässä omat tehtävät (mm. kahvinkeitto, navetta, opastus jne.) ja ne toteutuivat hyvin. Vieraat tykkäsivät ja tarjottavat oli hyviä (totta kai, koska ne olivat itse leivottuja).


Navetan parvella oli yksi Mustiala-päivän esittelypiste. Parvella kerrottiin navetan toiminnasta ja ruudulta näki navetasta 360 kuvia. Mustialan navetta on n. 3 vuotta vanha pihatto, jossa on 70 lypsylehmää ja saman verran nuorkarjaa. Navetta on todella automatisoitu ja herätti paljon hämmennystä ja kysymyksiä. Parvella on aina avoimet ovet ja sieltä näkee navetan puolelle.

 

Mustialapäivänä oli työnäytöksiä, joissa esiteltiin töitä, joita opiskelijat Mustialassa pääsevät harjoittelemaan. Opetusmaatilalla menossa oli kyntö Nummilohkolla ja rehua ajettiin noukinvaunulla laakasiiloon Kuokkamaalta ja laakasiiloa tietenkin tallattiin koko ajan. Mustialapäivänä piti myös olla dronelennätystä, mutta koska ilmavoimilla oli lentoharjoitukset Jokioisten varalaskupaikalla, olimme lentokieltoalueella ja dronea ei saanut lennättää.


Konepihalla ja konehalleissa esittelimme koulun koneita. Esillä oli muutama äes, kylvökone, traktoreita ja puimuri.  Esittelijöinä vastasimme vieraiden moniin kysymyksiin.

HAMI maatalousalan  1. vuosikurssin opiskelijat  (UPMANU18A5)
Satu Suoranta HAMK/HAMI

 

Leave A Reply