”Lepaa on ihmisen parasta aikaa”

0

Hämeen ammatti-instituutin (HAMI) Lepaan yksikössä aloitti syksyllä 2015  puutarhurin opinnot Tuomo Arkke.  Turun seudulta kotoisin olevan nuoren miehen kiinnostus viheralaan ja puutarhatuotantoon oli ollut mielessä jo muutaman vuoden. Ylioppilaaksi päästyään hänen seuraava aikeensa oli valmistua ammattiin ja mahdollisesti vielä lisäkouluttautua perustutkinnon jälkeen.

Tuomon valmistuminen 28.4.2017

Lepaalla siihen avautui oivallinen tilaisuus. Valmistuminen puutarhuriksi  kahdessa vuodessa  oli haaste, johonka pääseminen vaati joitakin järjestelyjä. Koska matka kotipaikkakunnalta oli sen verran pitkä, oli asetuttava asumaan asuntolaan.

Asuminen ja tutustuminen muihin opiskelijoihin sujui hyvin. Tuutoriksi tuli siinä sivussa opiskeltua.

Tuutori-koulutuksessa Tampereella 2016 Kouluttajana Saku ry

Opiskelu eteni nopeata tahtia ja suunnitellusti. Iltaisin oli vapaa-aikaakin ja mahdollisuus osallistua ohjattuun toimintaan. Monessa tapahtumassa sitä tuli oltua mukana: elokuvien katselu, askartelukerhoihin ja  yhteisiin illanviettoihin osallistuminen, pizzanpaisto, munkkien syöminen, puissa kiipeily, laser-sota, kävelylenkit puistossa, saunaillat sekä tuutorina toimiminen.

Saippuan tekoa Puuhapajalla.

Tuutorina sai osallistua myös yhteistyöhankkeisiin Hamkin kanssa. Tässä meneillään tuolien maalaaminen sinisiksi.  Niihin tuli teksti: Puiston iloksi. Tuoleja käytettiin myöhemmin kesällä Lepaan omalla tontilla Green Flag- hanketyössä.

Green Flag- hanke Hamk. Tuolien maalaus.

Aika Lepaalla kului nopeasti. Valmistuminen keväällä 2017 ja jatkopaikan hankkiminen. Pääsykokeet selvittäneenä Tuomo aloitti jatko-opinnot Lepaalla Hämeen ammattikorkeakoulun puolella (HAMK) syksyllä 2017. Tarkoituksena on valmistua hortonomiksi rakennetun ympäristön koulutuksesta vuonna 2021.

Tammikuussa 2018 Lok eli Lepaan oppilaskunta valitsi uudelle toimikaudelle hallitukseen jäseniä. Valituksi tulemisen myötä Tuomo hoitaa nyt toisen rahastonhoitajan vakanssia sekä toimii yhteyshenkilönä HAMKin ja HAMIn  opiskelijoiden välillä. Hän vastaa siitä, miten instituutin opiskelijat otetaan huomioon LOK Ry:n tapahtumissa ja muussa päätöksenteossa.

Instituutin opiskelijoiden edustaja Lok-hallituksessa 2018-2020

 

”Lepaa on ihmisen parasta aikaa”  Tuomon lempilause, joka jää helposti kuulijan mieleen. Näihin suuriin viisauksiin on helppo lukijan samaistua. Kohta alkaa kesäloma ja luontoa on hienoa seurata, niin Lepaalla kuin muuallakin päin Suomea. Yhteistyö Hamk-Hami-Lok- opiskelijat jatkuu taasen syksyllä.

Asuntola-ja vapaa-aikaohjaaja Benita Vaskelainen

 

 

Leave A Reply