Jatkuvan haun kautta joustavasti opiskelemaan

0

Jatkuvassa haussa voit hakea vapaina olevia opiskelupaikkoja päivä- tai monimuoto-opintoihin ammatilliseen perustutkintoon, ammattitutkintoon tai erikoisammattitutkintoon.

Jos olet juuri päättänyt peruskoulun, kymppiluokan tai ammatilliseen koulutukseen valmistavan koulutuksen, haet ensisijaisesti yhteishaussa. Jatkuvassa haussa otetaan päiväopintoihin yhteishaun valinnan jälkeen opiskelijoita se määrä, joka on vuosittain sovittu opiskelijakiintiön maksimimääräksi.

Monimuoto-opintoihin (työelämässä olevat) otetaan päähaun jälkeen opiskelija hakukelpoisuuden ja vapaiden paikkojen mukaan.

Voit hakea jatkuvan haun kautta, jos olet suorittanut peruskoulun, lukion, ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon, erikoisammattitutkinnon, ammattikorkeakoulututkinnon tai korkeakoulututkinnon. Voit hakea, vaikka opintosi olisivat jääneet kesken lukiossa tai ammatillisessa oppilaitoksessa tai et saanut opiskelupaikkaa yhteishaussa.

Jatkuvassa haussa oleviin opintoihin haetaan Opintopolun kautta. Linkki hakulomakkeeseen löytyy myös HAMIn nettisivuilta.

Vuoden aikana on useampi tsekkauspiste, jolloin siihen mennessä hakeneisiin ollaan yhteydessä ja tehdään valinta valintakriteereiden mukaan. Löydät tsekkauspisteiden päivämäärät sekä valintakriteerit HAMIn nettisivuilta kunkin koulutuksen esittelysivulta (Hakijalle – Hakuohjeet – Jatkuva haku).

Tervetuloa opiskelemaan HAMIin!

Leave A Reply