Jami Viheralan puutarhuriksi tammikuussa 2019 Lepaalta

0

”Lepaalla toimii Hämeen ammatti-instituutin puutarha-alan koulutus.  Ammatillisesta perustutkinnosta voi valmistua puutarhuriksi joko puutarhatuotannon tai viheralan osaamisaloilta. ”

”Lisäksi on mahdollista suorittaa seuraavat ammatti- tai erikoisammattitutkinnot: puutarha-alan ammattitutkinto (golfkentänhoitajan osaamisala), puutarha-alan erikoisammattitutkinto (golfkenttämestari),  elintarvikejalostuksen ammattitutkinto (alkoholijuomien osaamisala). Lepaalla järjestetään myös monipuolista puutarha- ja viheralan täydennyskoulutusta.​

Lepaalta on valmistunut arvostettuja puutarha- ja viheralan ammattilaisia jo sadan vuoden ajan. ​​Lepaalla toimivat myös Hämeen ammattikorkeakoulun HAMKin puut​arhatalouden ja rakennetun ympäristön (maisemasuunnittelu) koulutusohjelmat”       Lähde:http://www.hami.fi/puutarha/perustutkinto/Sivut/default.aspx

Jami Seppälä aloitti UPPTNU16A4 , siirtyi

UPVANU15A4

 ja loppuun opiskelun suoritti  UPVANU17A4 , josta nyt valmistuu

Syksy 2016, UPPTNU16A4

Suoraan peruskoulun yhdeksänneltä luokalta tuli Jami opiskelemaan Lepaalle. Syksyllä 2016 hän aloitti  Puutarhatuotannon puolella, mutta vaihtoi Viheralan puolelle puolessa välissä koulutusta.  Hänelle räätälöitiin yksilöllinen henkilökohtainen suunnitelma opiskeluun. Nyt opiskelu on loppumetreillä ja valmistuminen lähellä, tammikuussa 2019 pitäisi puutarhurin paperit olla tällä miehellä taskussa.

Kangasalta kotoisin oleva 18-vuotias opiskelija kertoo olleensa yläasteella TET-harjoittelussa kukkakaupassa, ja sai siitä idean lähteä tälle alalle. Jatkossa hän haluaa työskennellä kukkakaupassa, puutarhamyymälässä tai puistonhoitajana.

Jamin harrastukset:

Musiikin kuuntelu, genret; sympyhoninen metalli, power metalli, alternative rock, hard rock ja glam metal. Hän soittaa itse myös kosketinsoittimia.

Lenkkeily, moottoripyöräily, autoilu sekä tietokonepelien pelaaminen. Liikuntaharrastushistoriassa Capoeira.

Näin jakautuivat Jamin Top jaksot:

Erityisviheralueiden ylläpitäminen Lepaa Golf 5 vko

Asiakkaiden neuvominen puutarhamyymälässä Honkasen Puutarha, Kangasala, 5 vko

Viheralan koneiden käyttö-ja huoltotyöt, Aitoon Koulutuskeskus, 5 vko

Viherrakentaminen ja ylläpito, Kangasalan kaupunki, 10 vko

Yrittäminen puutarha-alalla, Koillis-kukka Tampere, 5 vko.

Vuorovaikutus ja yhteistyö

Opiskelija tai tutkinnon suorittaja toimii tilanteen vaatimalla tavalla erilaisissa vuorovaikutustilanteissa sekä ilmaisee erilaisia näkökantoja selkeästi, rakentavasti ja luottamusta herättäen. Hän toimii yhteistyökykyisesti erilaisten ihmisten kanssa ja työryhmän jäsenenä sekä kohtelee erilaisia ihmisiä tasavertaisesti. Hän noudattaa yleisesti hyväksyttyjä käyttäytymissääntöjä ja toimintatapoja. Hän hyödyntää saamaansa palautetta toiminnassaan.” Lähde: Elinikäisen oppimisen avaintaitojen kuvaus; Vuorovaikutus ja yhteistyö// Puutarhattalouden perustutkinto

Asuminen ja vapaa-aika

Toisen asteen tutkintoon opiskellessa törmää moniin erilaisiin asioihin ja samalla tutustuu uusiin ihmisiin. Vuorovaikutustaitoja opiskellaan niin koulu- kuin vapaa-ajallakin. Asuntolassa asutaan ja eletään yhdessä, otetaan toisia huomioon ja kehitellään kaikille sopivia toimintatapoja. Yksi tykkää olla omissa oloissaan, toinen haluaa olla muiden seurassa tai siltä väliltä.

Tuutoriksi opiskelu

Tuutoriksi opiskelua. Otetaan vastaan ohjeita ja sovelletaan käytäntöön.

Päivällä opiskellaan koulussa ja illalla vietetään vapaa-aikaa asuntolassa. Samalla tavataan oman ryhmän opiskelijoita joiden kanssa voi jatkaa päivällä saatuja koulutehtäviä tai pohtia ääneen maailmanmenoa. Kouluttautuminen asuntola-tutoriksi on mahdollistanut sen, että voi ottaa kantaa ja antaa uusia ehdotuksia, sekä voi osallistua koululla ja iltaisin vapaa-aikana toimintoihin joista itse pitää.

 

Lepaan Tuutorit 2018 ja Tuutoriohjaaja Saku ry:stä

 

Saku ry kouluttaa Tuutoreita. Todistukset saatiin koulutuksen päätteeksi.

Tuutori koulutuksen myötä on tullut tehtyä myös ns. tuutori-hommia. Mukaan on mahtunut tuolien ja pöytien kantamista ja asettelua, erilaisia tilauksia varten kuten mm. Avoimet ovet ja Rekry-tapahtumia.

Avoimet ovet tapahtuman edeltävä ilta

 

 

 

Rekry-tapahtuman edellinen ilta

 

 

 

 

 

Sekä suunniteltiin ja toteutettiin yhteinen peli-ilta asuntolassa. Siihen tilaisuuteen sai osallistua asuntolassa asuvat, kaikilta vuosikursseilta olevat opiskelijat. Mukava ja onnistunut ilta, paljon pelaamista, popcorneja ja mehua.

Peli-ilta asuntolassa. Tarjolla pelejä, popcorneja ja mehua.

”Jami on ollutkin monessa mukana”- toteaa asuntola-ja vapaa-aikaohjaa Benita Vaskelainen. Lepaalla voi iltaisin osallistua moniin ohjattuihin kerhoihin tai minimatkoihin. Ja monessa Jami onkin ollut mukana. Puuhapaja, Rötvis-vapaa-aikatilassa elokuvien katselu, keilaaminen, herkutteluillat; munkkeja, täytekakkua, pizzaa, jäätelön syöminen, Idea-Park ostosmatkat jne. Nämä ovat hyvin tulleet tutuiksi tämän kahden vuoden ajalta.

Keilahallilla keilaamassa asuntolaväen kanssa.
Pizzan tekoa

 

 

Tabascoa pizzaa, tulista tuli..

 

Puuhapajalla, miesten ilta.

 

 

Munkkien syöminen on hyvä harrastus. Opetuskeittiöllä ollaan.

Tehtiin myös vähän Some-mainoksia Lepaalta. Tässä kuvassa kuvainnollisesti pala historian havinaa. Mystisyyttä on kuvassa, vähän niin kuin Lepaan Annan tarinoissakin. Kuva on otettu Instagramia varten , hami_fi #loveLepaa. Kuvassa HAMI-tuutorit vauhdittavat ”Lepaan sydämen” sykkimistä ja kutsuivat mukaan ottamaan sydämellisen kesäkuvan yksin tai kaverin kanssa.

hami_fi #loveLepaa

”Seuraava etappi onkin valmistumisen jälkeen, jos pääsisi vähäksi aikaa alan töihin ja sitten seuraavana ohjelmassa armeijaan meno. ”- näillä mennään, kertoo Jami.

Lepaalla järjestettävää puutarhuriksi opiskelua pääset tutustumaan alla olevasta linkistä.

http://www.hami.fi/puutarha/perustutkinto/Sivut/default.aspx

Leave A Reply