Iloa puutarhasta viherpeukalolle – tule opiskelemaan alaa Lepaalle!

0

Syyhyääkö sormesi keväällä ja odotat malttamattomana, että saat aloittaa kevätpuuhasi puutarhassa? Opiskele puutarhuriksi ja toteuta oma unelmasi. Voit valita viheralan tai puutarhatuotannon opinnot.

Lepaalla, Hattulassa, on Hämeen ammattikorkeakoulun ja Hämeen ammatti-instituutin yksikkö, jossa on palkittu puistoalue, viinitila ja golfkenttä. Hoidettuja puistoalueita on peräti 20 hehtaaria. Kampukselle myönnettiin ensimmäisenä Suomessa kansainvälinen Green Flag Award -tunnustus viheralueiden laadusta vuonna 2016. Huomionosoitus kertoo puiston merkittävyydestä, kulttuurihistorian säilyttämisestä sekä käyttäjien ja vierailijoiden huomioimisesta. Lepaan puutarha-alan opiskelijat pitävät hyvää huolta upeasta kulttuuriympäristöstä.

Hämeen ammatti-instituutin Lepaan yksikkö sijaitsee Hattulassa, kauniissa kulttuuriympäristössä.

Jos haluat opiskella Lepaan kauniissa ympäristössä, niin siihen on nyt mahdollisuus puutarhurin koulutuksessa. Voit valita viheralan tai puutarhatuotannon opinnot.

Puutarhatuotannossa opiskeleva on kiinnostunut vihannesten, hedelmien, marjojen tai koristekasvien kasvattamisesta. Opintoihin voi valita esimerkiksi kasviryhmän tuottamista, taimitarhaviljelyä tai luonnonmukaista viljelyä. Käytännön harjoitukset tapahtuvat oppilaitoksen omassa kasvihuoneessa ja avomaaviljelmillä sekä yrityksissä.

Vihrealan opiskelija on kiinnostunut pihojen ja puutarhojen kasveista, ympäristön kasvillisuuden hoidosta, ulkoalueiden viherrakenteista sekä työkoneista ja –laitteista. Viheralan puutarhuri työskentelee pihojen, puistojen, liikunta- ja leikkipaikkojen rakentajana ja niiden hoitotöissä tai puutarhamyymälässä. Moni perustaa oman viheralan yrityksen. Opintoihin voi valita mm. viherrakentamisen kivitöitä, eritysviheralueiden ylläpitoa tai pihasuunnittelun perusteita. Käytännön harjoitukset tapahtuvat oppilaitoksen omilla viheralueilla.

Opiskelu Hämeen ammatti-instituutin Lepaan yksikössä tapahtuu kasvihuoneissa, puutarhassa, sisätiloissa, verkossa ja eri työpaikoissa ympäri maan.

Puutarhurin opinnot voi suorittaa monimuotona tai päivätoteutuksessa. Katso myös muut Hämeen ammatti-instituutin koulutusmahdollisuudet netistä. HAMIsta valmistuu ammattilaisia metsiin, meijereihin, maatiloille, liha-, puutarha- ja viheralalle. HAMIsta löytyy myös liikenneopettajuuden, johtamisen ja esimiestyön, mehiläistarhauksen, alkoholijuomien valmistuksen sekä golfkenttien hoitamisen koulutukset. Lue lisää www.hami.fi

Kysy lisää koulutuksesta:

Petäjäniemi Mikko

lehtori, pedagoginen koordinaattori / puutarha-ala

+358505963045

mikko.petajaniemi@hami.fi

Teksti:

Hämeen ammatti-instituutti, Kirsi Sippola

Leave A Reply