Hygieniapassikoulutus englanniksi keräsi huikean palautteen!

0

Hämeen ammatti-instituutti  koulutti ensimmäistä kertaa englannin kielellä maahanmuuttajia suorittamaan hygieniapassikoulutuksen. Hygieniapassin koulutuskokonaisuus oli tarkoitettu elintarvikealalle haluaville tai elintarvikkeiden parissa työskenteleville, jotka käsittelevät helposti pilaantuvia, pakkaamattomia elintarvikkeita. Koulutuksessa oli 25 henkilöä ympäri maailmaa ja palaute oli huikean hyvä! 

Hygieniapassi tarvitaan, mikäli henkilö työskentelee esim. kahvilassa, ravintolassa, suurkeittiössä, kioskissa, pikaruokaravintolassa, elintarvikemyymälässä, päiväkodissa tai elintarvikkeita valmistavassa tehtaassa. SUJUVA-Sujuvasti maahanmuuttajat töihin elintarvikealalle -hankkeen koulutuksen tavoitteena oli saada ulkomaalaisille lisää osaamista ja sitä kautta mahdollisuuksia työskennellä elintarvikealaan liittyvissä tehtävissä.

”Jos henkilöllä on jo rekrytointivaiheessa hygieniapassikoulutus suoritettuna, siitä on huomattavasti etua työpaikan saamiseksi”, arvelee lehtori ja SUJUVA-hankkeen projektipäällikkö Markus Yli-Hemminki Hämeen ammatti-instituutista.

Forssaan räätälöitiin hygieniapassikoulutus, jossa kokeiltiin suomi – englanti toteutusta.

”Olimme saaneet tietoa muilta koulutuksenjärjestäjiltä, että maahanmuuttajien hygieniapassiin liittyvät koulutukset ovat hyvin eri pituisia toteutuksia. Jossakin oppilaitoksissa hygieniapassikoulutusta järjestetään 1,5 päivää ja jossain muussa oppilaitoksessa peräti kuusi viikkoa. Toteutimme viiden päivän kokonaisuuden ja olemme tosi tyytyväisiä kokemuksesta”, Markus Yli-Hemminki mietiskelee.

Hygieniapassikoulutus oli osallistujille maksuton. Ensimmäisessä toteutuksessa oli mukana 25 henkilöä, joista ulkomaalaisia oli 23 henkilöä.

”Ensimmäisenä päivänä koulutusta tehtiin suomi-englanti kieliversioilla. Suomalaiset osasivat kuitenkin niin hyvin englantia, että loppuviikko koulutuksesta toteutettiin englanniksi”, projektipäällikkö Markus Yli-Hemminki kertoo.

Koulutuksen viimeisenä päivänä suoritettiin Ruokaviraston hygieniapassitesti. Kokeeseen osallistui 25 henkilöä, joista 23 sai suoritettua hygieniapassin.

”Opiskelijat olivat todella motivoituneita ja ryhmä oli paras ikinä, koska melkein kaikki pääsivät kokeesta läpi. Ne, jotka eivät päässeet ensimmäisellä kerralla läpi, saavat uuden mahdollisuuden tulla kokeeseen myöhemmin. Forssan kokeilusta saatiin paljon hyviä oivalluksia siitä, miten koulutus kannattaa toteuttaa, sillä meillä ei ollut aikaisemmin ollut englanninkielistä toteutusta”, Markus Yli-Hemminki iloitsee.

Huikean hyvä palaute

Hygieniapassikoulutuksesta pyydettiin osallistujilta palautetta. 14 henkilöä vastasi kyselyyn. Palaute oli erinomaista. Kaikki vastaajat (100%) pitivät kurssia hyödyllisenä ja 93% arveli, että hygieniapassista on heille hyötyä tulevaisuudessa.

Forssassa toteutetun englanninkielisen hygieniapassikoulutuksen osallistujapalaute oli erinomainen.

Osallistujat jättivät myös sanallista palautetta:

  • It was very helpful and supportive programme.
  • Teacher was excellent.
  • Thank you very much for organizing this course.
  • This iniative was really helpful and productive. Appreciate the support.

Hygieniapassikoulutus liittyy SUJUVA – Sujuvasti maahanmuuttajat töihin elintarvikealalle -hankkeeseen (ESR+).

”Hygieniapassikoulutuksia on tulossa lisää, koska koulutukset kiinnostavat kovasti. Seuraava toteutus alkaa Hämeenlinnassa 9.11., mutta se on jo täynnä. Ensi vuodelle on tulossa uusia ajankohtia, joista tiedotetaan mm. hankkeen www-sivuilla. Eli tervetuloa koulutuksiin ensi vuoden puolella”, Markus Yli-Hemminki Hämeen ammatti-instituutista kehoittaa.

Leave A Reply