Henkilöstöpäivät Eerikkilässä syyskuussa

0

4.–5. syyskuuta kokoonnuimme Eerikkilän urheiluopistolle viettämään HAMIn henkilöstöpäiviä. Päivien aikana oli yhteistä aktiviteettia ja koulutushetkiä, joilla vahvistettiin hyvinvointia, osaamista sekä HAMIn yhteisöllisyyttä. Vierailevia puhujia oli runsaasti ja näistä mielenkiintoisesti puheenvuoroista jäi varmasti jotakin käteen jokaiselle.

Maanantai alkoi vastaavan rehtorin Pia-Maria Haltian tervetulotoivotuksella ja Eerikkilän urheiluopiston tervehdyksellä. Tämän jälkeen koko HAMKin organisaation turvallisuusasiantuntija Reima Kallinen kävi muistuttelemassa ihmisiä arjen turvallisuuden huolehtimisesta ja riskien hallinnasta.

Mies seisoo konferenssihuoneen lavalla ja katsoo valkokangasta.
Reima Kallinen esitteli turvallisuuden vuosikelloa.

Pia-Maria Haltia kertoi tulevan syksyn ja lähitulevaisuuden asioista, mutta näiden lisäksi hän puhui vuorovaikutuksen tärkeydestä, sosiaalisesta osallisuudesta ja luottamuksesta. Hän lainasi tutkija Antti Maunun sanoja ”Yhteisöllisyys on hyvinvoinnin perusta”, mitä myös HAMIssa pyritään edistämään.

Konferenssihuone. Ihmiset kuuntelevat naispuhujaa.
Pia-Maria Haltia kertoi tulevasta syksystä.

Päivän ohjelmaan oli tähän kohtaan ujutettu yllätys: kaikkia henkilöstöpäiviin osallistuvia oli pyydetty tuomaan mukanaan valkoinen HAMIn sateenvarjo, jonka he olivat saaneet aiemmin. Koko porukka kerättiin ulos nurmikentälle, missä Eerikkilän henkilöstön avulla toteutettiin dronekuvaus. Drone kuvasi ylhäältä päin ihmisiä heiluttelemassa sateenvarjoja, jolloin vihreä kentälle muodostui HAMI-sana. Naurultakaan ei voinut välttyä, kun katseli vieruskavereiden oikean ja vasemman hahmottamisen vaikeutta

Ihmisiä seisomassa nurmikentällä vakoisten sataanvarjojen kanssa.
Sateenvarjoille oli käyttöä, vaikka aurinko paistoi.
Jalkapallokenttä kuvattuna ylhäältä. Valkoiset sateenvarjot muodostavat HAMI-sanan.
Näin upea lopputulos saatiin dronekuvauksista!

Lounaan jälkeen jatkettiin hyvinvointiteemaa Mieli ry:n Anni Helotien johdolla. Helotie mm. kysyi koko ryhmältä, mikä antoi hamilaisille voimaa arkeen silloin, kun he olivat 17-vuotiaita. Kysymys herätti iloista puheensorinaa ja oman nuoruuden muistelua.

Koulutusosioiden jälkeen oli aktiviteettien aika. Hamilaiset olivat saaneet valita muutamasta eri aktiviteetistä itselleen mieluisimmat vaihtoehdot. Vaihtoehtoina oli patikointi, kriketti, kuntosali, jousiammunta, padel tai kuntosalilla käynti.

Ihmisiä kävelemässä mäntymetsässä.
Metsäpatikoinnilla mentiin rauhakseen ja nautittiin luonnosta.
Padelkenttä. Kolme miestä kentällä mailojen kanssa.
Padelkenttä oli kovassa käytössä.
Kaksi miestä ampuu jousipyssyllä.
Jousiammunta vaati tarkkuutta.

Maanantain päätti yhteinen illallinen Eerikkilän ravintolassa. Illallisella jaettiin pieniä tunnustuksia muutamille henkilöille ja nostettiin malja HAMIlle ja hamilaisille.

Mies vastaanottaa palkintoa naiselta.
Ari-Pekka Nieminen sai tunnustusta työstään HAMIlla.

Käsiä kohottamassa maljaa kuohuviineillä.

Tiistaina työskenneltiin pienryhmissä erilaisten aihealueiden parissa. Viidellä toimipisteellä aiheina olivat tekoäly ja digitaalisuus, vastuullisuus, työelämäyhteistyö, työhyvinvointi sekä toimintakulttuuri. Hamilaiset pitivät työpajat toisilleen poikkeuksena työhyvinvointipaja, jonka tulivat pitämään Riikka Mäkelä Terveystalosta ja Kimmo Vänni HAMK Smart -yksiköstä.

Kaksi naista seisomassa.
Työsuojeluvaltuutettu Katri Pärssinen kävi esittäytymässä porukalle.

Lounaan jälkeen toimipisteet pitivät omat tulevaisuustuokionsa, joiden aikana pohdittiin, miten maailman muuttuminen vaikuttaa HAMIn toimipisteiden toimintaan. Keskusteluista nousi esiin, että kaikilla aloilla tullaan tarvitsemaan monipuolista osaamista jatkossakin ja ikäluokkien pienentymisen haasteet tulevat näkymään myös meillä.

Kuusi ihmistä pöydän ympärillä. Keskimmäinen mies esittelee toisen kädessä olevaa hanskaa.
HAMK Smart -yksiköstä tultiin esittelemään mm. eksoskeletonia.
Ihmisiä istuu ison kokouspöydän ympärillä.
Eräässä työpajassa keskusteltiin tekoälyn käytöstä työssä.
Neljä naista. Yksi istuu tietokoneella. Toinen laittaa hänen päätään ja hartioitaan oikeaan asentoon. Kaksi katselee taustalla.
Hyvinvointia ja ergonomiaa edistettiin Terveystalon Riikka Mäkelän ohjeilla.

Kokonaisuudessaan henksupäivät olivat oikein onnistuneet, kun naurua, ruokaa ja mielekästä tekemistä riitti. Oli hienoa kerääntyä koko porukalla yhteen ja nähdä eri toimipisteiden ihmisiä. Tästä on hyvä jatkaa HAMIn yhteisöllisen tulevaisuuden rakentamista.

Joukko ihmisiä istumassa konferenssihuoneessa. Kuvattu oikeasta takakulmasta.

 

Kirjoittanut Sara Vihinen

Leave A Reply