Asuntolatuutorit Aapo ja Ida

0

Puutarha- ja viherala, puutarha-alan perustutkinto

Hämeen ammatti-instituutti Lepaan yksikössä  valmistuu päätoimisesti opiskellen ns. päiväopiskeluna tai monimuotototeutuksessa. Osaamisaloja ovat puutarhatuotanto ja viherala, jotka alkavat vuorovuosina. (Elokuussa 2019 alkaa uusi viheralan osaamisalan koulutus.)

Koulutukseen haetaan joko valtakunnallisessa yhteishaussa tai Hämeen ammatti-instituutin jatkuvassa haussa.

www.hami.fi

hami-info@hamk.fi

Oppilaitoksella on käytössä asuntola, jossa päiväopiskelijat voivat asua koko kouluviikon ajan.

Asuntolatuutorit Aapo ja Ida

Asuntolatuutorit Aapo ja Ida molemmat ovat asuntolassa viihtyviä nuoria. Ida on valmistunut tuutoriksi helmikuussa 2018 ja Aapo valmistui tammikuussa 2019. Iltaisin voi vapaa-aikana osallistua ohjattuun toimintaan joka tapahtuu niille varatuissa vapaa-aikatiloissa. Niissä voi pelata ilmakiekkoa, lautapelejä, korttipelejä, katsella elokuvia, laulaa karaokea, värittää piirroskuvia tai itse piirtää, ommella, kutoa, virkata, askarrella. Joskus myös paistellaan munkkeja tai pikkupullia yhdessä samalla kun oleillaan porukalla.

Alias peli-ilta vapaa-aikatilassa PIRTTI

Yhteisen tekemisen ohella voi helposti tutustua uusiin ihmisiin. Toista vuotta tuutorina toimiva Ida on ollut monessa iltatoiminnassa mukana. Niin myös Pirtti-tilassa tapahtuneessa peli-illassa. Tuutorin tehtävistä ja toimenkuvasta kerrottiin peli-iltaan osallistujille yleisesti. Ja mitä se käytännössä merkitsee täällä Lepaalla. Tuutoreiden tehtävistä kertoi opiskelijoille myös ryhmänohjaaja. Ja sen puitteissa saatiin Aapokin innostumaan koulutukseen lähtijäksi.

Tuutorikoulutus Saku ry:n toimesta Tampereella

Avainsana: Hyvinvointivirtaa
AmisPower;
Näiden päälle hyppimällä saa helposti lisää virtaa itselleen

Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry:n tuutorikouluttaja Tiina Hasari on vetänyt tuutorikoulutuksia jo monen vuoden ajan. Hän on tullut opiskelijoille tutuksi myös monien muiden hyvinvointia edistävien tapahtumien yhteydessä. Tammikuussa 2019 järjestettiin Hami-instituutin neljän kampuksen opiskelijoille yhteinen koulutustilaisuus.

 

Tilaisuuteen oli saapunut Evolta, Sairiosta, Lepaalta ja Mustialasta  opiskelijoita ja asuntolaohjaajia.

Aapo kannustaa muita tulevia tuutoreita ryhmätyöskentelyn saloihin.

 

Tuutoritodistus saatiin koulutuksen päätteeksi

Päivän kestävään koulutukseen tultiin aamulla ja lähdettiin iltapäivällä. Aiheina olivat mm. itsestä kertominen, toisiin tutustuminen, ryhmän muodostaminen, tapahtumien järjstäminen, vaikuttaminen omalla työllään, yhteistyö, verkostoituminen muiden tuutoreiden ja kampusten välinen toiminta. Välillä käytiin syömässä ja pullakahveilla. Kaikilla osallistujilla oli hauskaa ja päivän teema tuli sisäistettyä hyvin.

 

Aapo Ahonen tuutori ja Tiina Hasari tuutorikouluttaja Saku ry

Todistuksen lisäksi matkaan lähti aimoannos hyviä vinkkejä, uusia kavereita ja paljon Amis-wirtaa. Yhteistyöt muiden kampusten välillä on jo aloitettu asuntolaohjaajien ja uusien tuutoreiden toimesta.

Asuntola- ja vapaa-aikaohjaaja Benita Vaskelainen

 

 

Leave A Reply