K-kauppias Kimmo Itäaho: ”Asiakkaita varten tätä tehdään”

0

Kimmo Itäaho on kauppiaana kaikkiaan neljässä kaupassa Hämeenlinnassa. Ennen kauppiasuraansa hän työskenteli pitkään Keskon logistiikkatehtävissä.

Kauppias Kimmo Itäaho

”Vuosi 2017 oli varmasti elämäni nopein vuosi. Silloin tapahtui todella paljon”, sanoo toista vuotta K-kauppiaana toimiva Kimmo Itäaho Hämeenlinnan Visamäen K-Marketissa.

Itäaho viittaa ensimmäiseen kauppiasvuoteensa. Tammikuussa 2017 hän sai haltuunsa ensimmäisen kauppansa, kesäkuussa toisen, elo- ja syyskuussa seuraavat. Viimeisenä tuli Visamäessä marraskuun lopussa avattu uudenuusi ruokakauppa, joka oli Itäahon viides K-kauppa vuoden sisään. Kaikki kaupat ovat Hämeenlinnassa. Uravaihdos Keskon logistiikkayhtiön Keslogin kuljetuspäällikön tehtävästä kauppiaaksi käynnistyi siis formulatahtiin.

Itäaho on kotoisin Riihimäeltä. Hän kävi metallialan ammattikoulutuksen siellä, mutta päätyi lyhyen metallialan työpestin jälkeen töihin Keskolle. Parikymmentä vuotta vierähti erilaisissa logistiikan ja kaupan tehtävissä. Ennen kauppiaaksi ryhtymistä Itäaho oli Keskon kuljetuspäällikkö. Hänen vastuullaan olivat Keskon logistiikkakeskuksesta Vantaalta lähtevät runkotoimitukset tavaraterminaaleihin ja suoratoimitukset kauppoihin aina Ivaloon asti.

Työnsä tueksi Itäaho lähti vuonna 2007 opiskelemaan logistiikkaa HAMKin Forssan kampukselle. Jo tuolloin hän haaveili yrittäjäksi ryhtymisestä, mutta hetki ei ollut siihen vielä kypsä lasten ollessa pieniä. Neljässä vuodessa töiden rinnalla opiskellen Itäaho sai ammattikorkeakoulun insinööriopinnot valmiiksi. Koulutus auttoi uralla eteenpäin ja opinnoista on hyötyä kauppiaankin roolissa.

”Opiskelu kehittää ajattelutapaa, kun on halu oppia. Se seuraa aina työssä mukana”, sanoo Itäaho.

Siwojen uusjako

Keskolla on oma kauppiasvalmennus, joka kestää normaalisti vuoden. Kun Kesko vuonna 2016 osti Siwat ja Valintatalot Suomen Lähikaupalta, syntyi tarve palkata satoja uusia kauppiaita. Tällöin Itäaho siirtyi neljän kuukauden intensiivikurssin kautta yrittäjäksi. Entisiä Siwoja hän sai johtaakseen nopealla tahdilla Hämeenlinnasta neljä. Yksi tosin on jo lopetettu.

Henkilöstöä kolmessa entisessä Siwassa Ahvenistolla, Karhitiellä ja Nuppolassa sekä Visamäen uudessa kaupassa on yhteensä reilut 20, kesätyöntekijät mukaan lukien yli 30. Kauppiaan kiireistä alkutaivalta helpotti, että Siwojen työntekijät tulivat kauppojen mukana, eikä massiiviseen palkkausoperaatioon tarvinnut ryhtyä.

Kauppiaan työ on paljon muutakin kuin tavaravirtojen hallintaa.

”Juttu on henkilöstön käyttö ristiin kauppojen kesken, vaikka kullakin työntekijällä on oma kotikauppansa. Lisäksi tärkeää on asiakaskunnan tunteminen, jotta kaupassa on oikea määrä oikeanlaista tavaraa ja oikeankokoisissa pakkauksissa. Ja tärkeää on tietysti asiakaspalvelu. Asiakas on hurmattava kerrasta toiseen”, Itäaho sanoo.

”Meillä asiakas pystyy vaikuttamaan paljon valikoimiin. Kun asiakkaiden kanssa pääsee keskusteluun, saa heiltä helposti vinkkiä toiveista.”
Hävikki pidettävä pienenä

Kauppiaan osaamista on pitää hävikki mahdollisimman pienenä. Ylijäävä ruoka päätyy ruoka-avuksi. Sen jakamista Itäahon kaupoissa koordinoi Hämeenlinna-Vanajan seurakunta.

”Onneksi on ruoka-apu, silloin ruokaa ei päädy roskiin.”

Itäaho toivoo, että viimeisestä myyntipäivästä siirryttäisiin viimeisen käyttöpäivän seuraamiseen.

”Kauppiaan kannalta ruoka-aputuotteiden määrän pitäisi jäädä mahdollisimman pieneksi. Valtaosa pois vietävistä tuotteista on edelleen ihan hyvää tavaraa.”

Palveluhalukkuus tärkeää

Kauppiaana toimiminen vaatii paitsi osaamista, myös tietynlaista luonnetta. Palveluhalukkuuden ja asiakaslähtöisen ajattelutavan pitää korostua. Halu tehdä päätöksiä asiakkaan näkökulmasta. Sen mukaan täytyy Itäahon mukaan muokata omaa ja henkilökunnan tekemistä.

”Lukeminen ja opiskelu kannattaa aina. Itsekin olen saanut siitä paljon ja pystyn antamaan sitä kautta asiakkaille enemmän. Heitä varten tätä tehdään.”

Mia Jouslehto

Leave A Reply