HAMKin kummipelaaja Roope Yrjänen ‒ räväkkä joukkuepelaaja

0

Roope Yrjänen vahvistaa salibandyjoukkue Steelersia ja pitää arkensa aikataulutettuna, jotta hän pystyy samalla hoitamaan opintonsa rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutuksessa.

Salibandy on lajini, koska…

Se on joukkuelaji. Niin menestys kuin huonommat hetket on kiva jakaa ison porukan kanssa. Joukkueessa on hieno yhteisöllisyyden ja perheen tuntu.

Pelasin ensin lätkää. Tavoite oli pelata ammattilaisena, ja armeijan jälkeen mietin, lähdenkö tavoittelemaan sitä unelmaa. Totesin, etteivät rahkeet riitä. Myös salibandy oli aina kiinnostanut ja monet kaveritkin pelasivat sitä, joten vaihdoin siihen ja päätin opiskella myös kunnon ammatin.

Pelaajana olen…

Aika räväkkä. Suu saattaa käydä joka suuntaan, herättelen joukkuetta ehkä kovaankin ääneen tai räyhään itselleni. Kentällä on mentävä tosissaan. Jos on selkeät tavoitteet ja intohimo, se näkyy kaikessa tekemisessä.

Olen pelaajana myös tosi monipuolinen, sillä pystyn pelaamaan kentän joka alueella ja tilanteissa ihan hyvällä tasolla.

Urheilun ja opiskelun yhdistämisessä haasteellisinta on…

Arki ja elämä on pitkälti monta viikkoa etukäteen suunniteltua. Olen kyllä tottunut siihen jo yläaste- ja lukioajoista. Merkitsen menot aina nopeasti kalenteriin. Pitää olla suunnitelmallinen, esimerkiksi ruokailut pitää miettiä etukäteen. Jos on pitkä päivä koulussa, pitää tehdä eväät, jotta ehtii syödä ennen treenejä.

Ei ole paljoa sellaista aikaa, ettei pidä tehdä mitään, mikä on välllä raskastakin. Huonoina päivinä on kuitenkin kiva mennä sinne hallille, kun siellä on ne hyvät joukkuekaverit.

Vapaa-aikana minä….

Viikonloppuisin ei ole treenejä, niin saan levättyä. Lepopäivinä teen myös kouluhommia, tai jos ei ole niitä, olen perheen ja kavereiden kanssa. Perheen kanssa minulla on tiiviit välit. Kesällä käyn golfaamassa tai saatan maata sohvalla vaan.

Valitsin HAMKin ja rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutuksen, koska…

Se kävi vähän puolivahingossa. Isoveljen pari kaveria opiskeli HAMKissa ja olin kuullut sitä kautta, millaista se on. Otin itsekin selvää, ja kiinnostuin enemmän. HAMK valikoitui myös läheisyytensä vuoksi. Onneksi pääsin sisään.

Opiskeluaika on ollut minulle…

Tosi mukavaa muutaman välivuoden jälkeen. Reilu vuosi etänä oli erilaista aikaa, mutta se on mennyt nopeasti. Erityisesti toisen vuoden aikana olen saanut hyvän kuvan alasta ja sen monista mahdollisuuksista. Olen suuntautunut infrarakentamiseen. Kesä meni raidepuolella, mutta tierakentamisen projektit kiinnostavat myös. Haluaisin työnjohdollista ja koko organisaation johtamiseen liittyvää osaamista.

Viime aikoina olen…

Syksyn ensimmäisessä moduulissa on ollut työpaikkaopintoja. Olen tehnyt Riihimäen rautatieasemalla lumityösuunnitelmaa. Kesällä tein siellä myös työnjohtoharjoittelun, eli valvoin työvaiheita, tein työvuorolistoja ja sen sellaista.

Tyypillisenä päivänäni…

Ajelen Turengista seitsemäksi Riihimäelle ja olen siellä puoli neljään. Sitten takaisin kotiin, syön, otan päikkärit ja menen treeneihin. Kauden aikana on 26 peliä, yksi tai kaksi peliä viikossa.

Pelit ovat sujuneet…

Vaihtelevasti. Kesä oli hankalaa aikaa joukkueelle ja itselleni. Alkukesä meni revenneen pohkeen kanssa ja sitten joukkueeseen tuli koronatartuntojen rypäs. Itsekin sairastin koronan sillä seurauksella, että viiteen viikkoon en juuri pystynyt tekemään mitään urheilusuoritusta. Kuumetta oli noin viikon ja kovaa kurkkukipua. Onneksi oli olympialaiset, joita katselin aamuöisin makoillessa.

Vasta syyskuussa päästiin treenaamaan, ja neljästä pelistä on nyt yksi voitettu.

Isona haluan…

Kun saan hoidettua koulun alta, suuntaan joko työelämään tai sitten katson, mitä sähly tarjoaa – esimerkiksi valmentaminen tai ulkomailla pelaaminen kiinnostavat. Aika näyttää.

 

Roope Yrjänen

Syntymäaika ja –paikka: 1996, Riihimäki.

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan opiskelija, 3. vuosikurssi.

Pelaa salibandya Hämeenlinnan Steelersin miesten F-liigajoukkueessa.

Harrastaa: Kesäisin golfia, penkkiurheilua.

Asuu: Turengissa

Jaana Siljamäki
viestintäasiantuntija
Strateginen viestintä
Ville Vuorinen

Leave A Reply