Green Week – pieniä keinoja vaikuttaa 

0

Halu tehdä hyvää, vaikuttaa positiivisen kannustuksen keinoin sekä antaa ihmisille pientä ja hauskaa tekemistä näinä hankalina aikoina yhdistää opiskelijoita, jotka työskentelevät yhdessä luodakseen Green Week onlinekampanjan. Sen teemana on ympäristöystävällisyys. 

20.4. – 24.4. järjestettävä Green Week on online-kampanja ympäristöystävällisyyden hyväksi. Sen tavoitteena on lisätä tietoisuutta ja jakaa informaatiota ympäristöystävällisyydestä sekä vihreistä valinnoista, mutta myös kannustaa toimimaan yhteisen hyvän nimissä.  

Tapahtuman järjestävät HAMKin Valkeakosken kampuksen International Business- linjan toisen vuoden opiskelijat osana opintojaan, osana niin kutsuttua SISUprojektia. SISUprojekti toteutetaan yhdessä Valkeakosken Aikuisopiston ja Tietotien lukion opiskelijoiden kanssa. Tänä vuonna koronaviruksen aiheuttaman hankalan tilanteen vuoksi alkuperäinen opintoprojekti jouduttiin perumaan kokonaan, ja sen sijaan siirryttiin tekemään pienempiä online-projekteja. Näin online-kampanja sai alkunsa. 

Idea kampanjaan kehittyi opiskelijoiden yhteisestä halusta tehdä hyvää ympäristön eteen sekä antaa ihmisille hauskoja, positiivisia keinoja unohtaa nykyinen kamala tilanne edes hetkeksiGreen Week on niin sanotusti hauska kampanja, mikä tarkoittaa sitä, että tietoa ei tuputeta syyllistämällä tai syyttelemällä, vaan ihmisiä halutaan kannustaa positiivisin keinoin ja ympäristön ongelmat kohdataan yhteisöllisessä vuorovaikutuksessa.  

Green Week kannustaa kohti vihreitä valintoja pienin ja hauskoin askelin.

Joka kampanjapäivänä julkaistaan infoa sekä aktiviteetteja, joihin kenen tahansa on helppo osallistua. Lisäksi osallistujia kannustetaan jakamaan omaa tietämystäänajatuksiaan ja edistystään.  

Muiden positiivisten keinojen ohella Green Week haluaa palkita kampanjaan osallistuvia: joka päivä aktiviteetteihin osallistuneiden on mahdollista voittaa ympäristöystävällisiä palkintoja. Palkinnot tarjonneet sponsorit julkaistaan Green Week -kampanjan sivuilla. 

Kuten edellä jo mainittiin, Green Week on opiskelijoiden yhteistyössä toteutettava kampanja, johon osallistuvat HAMK, VAAO sekä Valkeakosken tietotien lukion opiskelijoita. Uudet pienemmät SISUprojektit mahdollistivat myös uudenlaisen opiskelijoiden yhteistyön, kun Green Week työskentelee yhdessä IB:n markkinoinnin opiskelijaryhmän sekä keittokirjaa kokoavan ryhmän kanssa.  

Jos olet kiinnostunut tietämään lisää kampanjasta, haluat osallistua hauskoihin aktiviteetteihin, tarvitset lisää tietoa tai vinkkejä liittyen ympäristöystävällisyyteen tai olet vain kiinnostunut palkinnoista, Green Week on sinulle sopiva kampanja. Löydät kampanjan Facebookista sekä Instagramista nimellä @greenweekcampaing. 

https://www.facebook.com/GreenWeekCampaign/ 

https://www.instagram.com/greenweekcampaign/ 

Petra Tammivirta
Opiskelija
International Business
HAMK Valkeakoski

Leave A Reply