Parturi-kampaamo Daamin Tanja Koskinen innostui somettamisesta

0

Korona on vaikuttanut parturi-kampaamoihin erityisen rajusti. Ihmiset voivat leikata ja värjätä tukkansa kotonakin tai pitää pipoa päässä kesät talvet. Myös juhlien vähäisyys on vaikuttanut kampausten määrään. Parturi-kampaamo Daamin yrittäjä Tanja Koskisen henkireikä on koirat. Tanja harrastaa kahden koiransa kanssa muun muassa tottelevaisuuskoulutusta. Vapaa-ajan koiralenkit saavat koronahuolet hetkeksi pois mielestä. Tanjalle on ollut apua myös Muutoksen kesyttäjä -hankkeesta, sillä hän on rohkaistunut somettamaan!

Kouvolasta Humppilaan muuttanut Tanja Koskinen pitää parturi-kampaamoa Forssassa.

– Ostin parturi-kampaamo Daamin liiketoiminnan vuonna 2017. Sitä ennen tein vuokratuolilaisena töitä useassa eri liikkeessä. Olen Kouvolasta lähtöisin ja ehdin tehdä sielläkin alan töitä toiminimellä noin kymmenen vuotta. Forssan seudulle minua houkutteli miesystävä ja nykyisin asustelen Humppilassa samaisen houkuttelijamiehen ja kahden saksanpaimenkoiran kanssa, Tanja Koskinen kertoo.

Parturi-kampaamo Daamissa työskentelee kaksi henkilöä. Kampaamossa käytetään mahdollisimman paljon Suomessa valmistettuja tuotteita. Valikoimista löytyy tuoksuttomat, allergiaystävälliset värit, rakenneaineet, hoitotuotteet sekä viimeistelytuotteet. Daamissa seurataan trendejä ja kokeillaan uusia asioita.

–  Työparinani työskentelevä Aleksi Rantala kokeili tänä kesänä yökampaamoa. Hän piti Daamin ovet auki koko yön ja otti vastaan asiakkaita. Kokeilu ei mennyt hukkaan, sillä asiakkaita riitti myös öiseen aikaan. Jos korona hellittäisi ja baarit saisivat olla auki myöhempään, kokeilulle voisi tulla jatkoa, Tanja pohdiskelee.

Tanja Koskinen on mukana Hämeen ammattikorkeakoulun ja Hämeen ammatti-instituutin vetämässä Muutoksen kesyttäjä -hankkeessa, jonka rahoitus tulee pääosin Euroopan Sosiaalirahastosta. Muutoksen kesyttäjän tavoitteena on auttaa yrityksiä selviämään koronasta. Korona on vaikuttanut myös Tanja Koskisen liiketoimintaan todella paljon.

–  Aluksi asiakkaat katosivat. Suurin osa asiakkaista linnoittautui koteihinsa eivätkä uskaltaneet tulla kampaamoon. Nyt tilanne on parempi, mutta tällä hetkellä asiakkaiden käyntikerrat ovat harventuneet ja juhlakampauksia ei juurikaan tehdä, Tanja kertoo.

Muutoksen kesyttäjä -hankkeen ensimmäisessä valmennusryhmässä on mukana noin 35 yritystä. Tanja Koskinen ei ollut aikaisemmin ollut vastaavissa valmennuksissa mukana.

–  Kun valmennus alkoi niin minulle tuli tunne että hei, olen rämpinyt tässä vuosia ihan yksin, mutta nyt saan apua ja joku on kiinnostunut tällaisen yksinyrittäjänkin asioista!, Tanja innostuu.

Hankkeessa on järjestetty yrityksille muun muassa henkilökohtaista sparrausta sekä yhteisiä webinaarivalmennuksia.

–  Olen osallistunut joihinkin valmennuksiin. Kevään valmennusohjelma oli laaja ja osa aiheista on ollut sellaisia, etten ole kokenut niitä omalle alalle tai itselleni tarpeelliseksi. En ole myöskään tottunut tietokoneen ääressä työskentelemään ja kaikki valmennukset olivat koronan vuoksi verkossa. Positiivista on, että valmennuksen myötä aloin käyttämään enemmän sosiaalista mediaa. Muutoksen kesyttäjä -hankkeen sparraaja tuli liikkeeseeni neuvomaan sometuksissa ja siitä rohkaistuneena käytän sosiaalista mediaa liikkeen markkinoinnissa nyt paljon enemmän, Tanja kertoo.

Muutoksen kesyttäjä -hankkeessa alkuperäinen ajatus oli mukana olevien yritysten verkostoituminen. Koronan vuoksi tapaamiset ovat olleet verkossa. Syksylle on suunniteltu live-tapaamisia ja syyskuun lopussa on ensimmäisen valmennusryhmän päätöstilaisuus.

–  Daamissa mennään viikko-kaksi kerrallaan eteenpäin. Tulevaisuus näyttää edelleen epävarmalta koronan vuoksi. Tartuntojen määrät vaikuttavat heti asiakkaiden käyttäytymiseen ja tartuntatilanteen ollessa huono, asiakkaat jäävät kotiin, Tanja harmittelee.

 

Muutoksen kesyttäjä -hanke on Euroopan Sosiaalirahaston, Hämeen ELY-keskuksen, Hämeen ammattikorkeakoulun ja Hämeen ammatti-instituutin rahoittama kehittämishanke. Hanketta koordinoi HAMK Smart -tutkimusyksikkö ja HAMI toimii hankkeen osatoteuttajana. Muutoksen kesyttäjä -hanke jatkuu vuoden 2022 loppuun saakka.

Lue lisää hankkeesta osoitteessa www.hamk.fi/muke

 

 

 

Teksti: Kirsi Sippola, Hämeen ammatti-instituutti, HAMI

 

Leave A Reply