Parasta Evolla: metsätyöt ja vapaa-aika

0

Hämeenlinnalaistunut somerolainen Antti Matias Romu opiskelee Hämeen ammatti-instituutissa Evolla metsäalaa ensimmäistä vuottaan. Opinnot ovat sujuneet mukavasti ja tulevaisuuden kuviotkin ovat osittain jo mietinnässä.

– Olen Antti Matias Romu, 16-vuotias ja Somerolta kotoisin. Nykyään asun Hämeenlinnassa, kesällä muutin tänne. Ensimmäinen lukukausi on Evolla on mennyt hyvin.

-Todella nopeasti tämä ensimmäinen puoli vuotta koulussa onkin sujahtanut. Tehtäviä on ollut aika paljon ja aikamoista stressiä on välillä ollut, mutta on ne tehtävät onneksi tullut onnistuneesti tehtyä. Parasta opiskelussa on varmaankin olleet metsätyöt ja vapaa-aika. Vapaa-ajalla välillä pelataan biljardia, saunotaan, käydään salilla – syksyllä uitiinkin – ja avannossakin olen pari kertaa käynyt.  Osa yto-aineista on olleet aika haastavia, matematiikka on onneksi jo suoritettu – ja äidinkieli ja englanti kohta ohi. Kyllä, kielet ja matematiikka ovat ne haastavimmat aineet itselle, mutta täytyyhän nekin kurssit käydä.

– Itselle alan valinta oli helppo, kaikki yhteishaun hakupaikat olivat metsäalaan liittyviä ja Evo oli ykkösvaihtoehtoni. Mikä minusta sitten tulee isona? No en kyllä tiedä vielä. Jos hetken aikaa valmistumisen jälkeen vaikkapa olisi metsurina ja jos hommat kiinnostavat vielä enemmän, niin sitten arboristiksi tai metsäkoneenkuljettajaksi. En tiedä vielä tarkalleen.

– Ai miksikö juuri Evo? Mielestäni Evolle kannattaa tulla opiskelemaan, jos haluaa oikeasti hyvän oppimisympäristön. Evohan on keskellä metsää, hieno kaunis ympäristö – kyllä tänne kannattaa tulla! Täällä päästään heti metsään, ei tarvitse matkustaa monia kilometrejä päästäkseen esimerkiksi taimi-istutusmaastoon tai raivaustyömaalle. Tästä on parisataa metriä pihalta metsään. Ja jos ylipäätään on luontoihminen, niin varmasti tykkää olla täällä luonnon keskellä. Opettajat täällä ovat huumorintajuisia, mutta osaavat olla myöskin tiukkoja ja pitää kuria, mutta se kuuluu asiaan.

Onko metsäala ja Evo  sinun juttusi? Yhteishaku käynnissä 21.3. asti. 

Haku Opintopolun kautta www.opintopolku.fi

Leave A Reply