Odotettavissa ritarinkukkia ja tulppaaneja

0

Loka-marraskuun vaihde oli kukkasipulitunnelmaa tulvillaan, kun puutarhuriopiskelijat istuttivat ritarinkukan ja tulppaanin sipuleita. Samalla virittäydyttiin toisaalta joulun odotukseen, mutta myös kevään koittamiseen.

 Näyttönä ritarinkukan sipuleiden ruukutus

Elokuussa aloittaneet puutarhuriopiskelijat näyttivät osaamistaan ruukuttamalla liki 850 ritarinkukan sipulia. Alkuvalmisteluiden jälkeen työ alkoi sujua mallikkaasti. Tuotantopäällikkö Keijo Juntunen kävi tarkastelemassa työn laatua.

Tänä vuonna on erityisen tasainen ja hyvälaatuinen lopputulos, hän kommentoi. Se ei ole mitenkään itsestäänselvyys, kun ruukuttajia on niin paljon ja jokaisella on oma kädenjälki, hän jatkoi.

Valmiit ruukut vietiin huoneeseen, jossa on viiden asteen lämpötila. Viikon 46 alussa huoneen lämpötila nostetaan 20 asteeseen, ruukut kastellaan hyvin ja huoneeseen annetaan lisävaloa. Näin taataan parhaat mahdolliset olosuhteet ja odotettavissa on hyvälaatuisia ritarinkukkia jouluksi.

Vapaasti valittavien opintojen päätös

Sillä aikaa, kun kasvihuoneilla valmisteltiin joulua, niin puistossa oli katse suunnattuna jo kevääseen. Vapaasti valittavat opinnot olivat tulleet siihen pisteeseen, että viimeiset hetket kymmenen viikon rupeamasta olivat käsillä. Pakkasta oli liki kahdeksan astetta, kun lapioilla jäätynyttä multaa kaivaen tehtiin tulppaani-istutus auditorion seinustalla olevaan kukkapenkkiin.  Liki sata sipulia ladottiin sydämen muotoon. Oli siinä tunnelmaa kerrakseen.

Leave A Reply