Näin sujuu etäopiskelu Hamissa Sairion opiskelijoilla

0

Etäopiskelussa  on nyt oltu kolmatta viikkoa,  ja se on sujunut Hamin opiskelijoilla pääasiassa hyvin. Kysäisimme Sairion meijerialan opiskelijoilta minkämoisia ajatuksia etäopiskelu on heissä herättänyt.

”Olen Siiri Luopajärvi, 16 vuotta,  opiskelen Hamissa meijeristiksi, Elintarvikealan perustutkinnossa ja  olen ensimmäisen vuoden opiskelija. Omalta osaltani opiskelu on sujunut tilanteeseen nähden kohtuullisen hyvin. Haastavinta on ollut keskittyminen tietokoneeseen ja käytännön töiden tekeminen etänä. Omalle alalle etäopiskelusta on huonot tuntemukset. Meillä pitäisi olla käytännön opetuksia eli opiskelemme normaalisti koulun opetusmeijerillä, joten etänä on vaikeaa oppia käytäntöä. Opettajat ovat kuitenkin hoitaneet tilanteen mahdollisimman hyvin, ja olen siitä iloinen. Ennen meillä ei ole ollut nettiluentoja, kun kaikki teoria on ollut koululla, nyt käytössä ovat videopuhelusovellukset Zoom ja Teams. Huolenaiheena on, että kun syksyllä koulu alkaa käytännöntöiden osalta, ja kun ei ole päässyt tekemään tiettyjä juttuja meijerissä, niin huolettaa, osaako.
Ilonaiheitakin on. Toukokuussa alkaa työharjoittelu ja sain paikan sieltä, mistä halusinkin. Opintoni ovat myös ajan tasalla eikä ole rästejä. Etäopiskelun aikana ei tule paljoa pidettyä yhteyttä opiskelukavereihin. Kyllähän heille aina juttelee aamulla etäopetuksessa ennen kuin tunti alkaa. Jos on jotain kysyttävää tehtävistä tai muuten koulusta, voin kysyä heiltä luokan whatsupissa. Lähiopetuksesta kaipaan sitä, että saan olla opetusmeijerissä ja jutella luokkalaisten kanssa kasvotusten. Harmittaa tämä tilanne ja vähän ahdistaa, mitä seurauksia tällä on maailmaan. Mutta minulla on kuitenkin toivoa, että asiat kääntyy parhaiten!”

******************

”Olen Pertti Rissanen, 54v. meijeristiopiskelija Sairion kampukselta, ensimmäinen vuosi menossa ja Kuopiosta olen kotoisin. Etäopiskelu on sujunut mukavasti kaiken kaikkiaan, juuri nyt teen kotilieden ääressä tuorejuustoa. Nettiyhteyden kanssa on välillä ongelmia, ei pahempia. Opiskelua on saatu tilanteeseen nähden hyvin eteenpäin, oma positiivinen asenne auttaa tässäkin tilanteessa. Hyvää on se, että opiskelu kuitenkin jatkuu. Kaipaan kumminkin opiskelukavereita ja porukassa tekemistä, asioista pohdiskelua. Hyvää on myös se, että läppärin ja älypuhelimen eri sovellukset tulevat tutummiksi, auttaa varmasti jatkossa opiskelua. Huolestuttaa, jos toukokuun alussa alkava 4 kk työharjoittelu ja näytöt siirtyvät, se mahdollisesti pidentää opiskelujen kestoa, ja kun oppimaan on tultu, kaikkea ei voi etänä oppia. Nyt käytännön meijeriharjoittelua on tehty kotikeittiössä. Hyvää on se, että opiskeluja saadaan jatkettua, oma aktiivisuus on entistä tärkeämpää. Opiskelu rytmittää hyvin päivän. Pidän päivittäin yhteyttä oman käytännön opiskelijaporukan (6 kpl) kanssa, se on hyvin tärkeää. Kuten jo mainitsin, kavereita kaipaan, kun on tottunut asuntolassa asumaan. Täytyy myös antaa opettajille kiitosta, tsemppiä ja hyvää palautetta: on ollut mukava näinkin opiskella, se on ollut uutta minulle. Kyllähän tämä on lisännyt myös opettajien työtä ja varsinkin tuntien valmistelua. Tästä kuitenkin selvitään ja mennään eteenpäin, myös opiskelujen suhteen!”

 

Leave A Reply