Liikenneasiantuntija Jiri Kattelus on Hämeen ammatti-instituutin tuorein vahvistus

0
Jiri Kattelus
Jiri Kattelus on pitkän linjan liikenneasiantuntija

Tullaan tutuiksi!

Tammikuun alussa Hämeen ammatti-instituutin Liikenneopetuskeskuksessa aloitti ”kaikkien tuntema” liikenneasiantuntija Jiri Kattelus.

Mikäs on miehiään Jiri Kattelus?  – Olen Jiri, 47-vuotias liikenneasiantuntija. Vuonna 1995 lähdin opiskelemaan liikenneopettajaksi ja siitä lähtien olen ollut liikenneopettajana. Vuonna 2004 laitoin oman yrityksen pystyyn Parolassa. Nyt tammikuun alussa aloitin HAMIssa opettajana, niin liikenneopetuksessa kuin ajopuolellakin.

Millä fiiliksillä töihin HAMIin?  – Aloitin työt HAMIssa hyvällä fiiliksellä, oli mukava tulla tänne töihin. Hieno työyhteisö, niin mikäs tänne on tullessa. Mielenkiinnolla otan haasteita vastaan. Väki onkin tuttua entuudestaan, sillä osa nykyisistä työkavereistani on opettanut minua silloin vuonna 1995, joten ympyrä ikään kuin sulkeutuu… Kun minuun otettiin yhteyttä, että tuletko töihin, löin heti kiinni, että tulen!

Odotuksiasi työn suhteen?  –Pitää jonkin verran lukea itse vielä, mutta kaikki otetaan vastaan. Minulla on 25 vuotta työkokemusta alalta, joten uskon, että minulla on myös jotakin annettavaa. On hienoa tavallaan vaihtaa tälle puolelle, kun on sen toisen puolen nähnyt – laidasta laitaan. Pystyn hyödyntämään pitkää työkokemustani. Meillä (autokoulussa) oli kaikki isot ajokorttiluokat, ammattipätevyydet ja yrityskoulutukset, kaikki mahdolliset tuli tehtyä – niistä nyt on helppo ammentaa ja kertoa miten hommat menee. Tieliikennelain uudistus on lähellä, niin alamme sen parissa kollegan kanssa nyt touhuta. Mielenkiintoista tässä työssä on, että tämä ei ole vain kapea yksi sektori, vaan voi tehdä kaikkea, mikä liittyy liikenneopettajakoulutukseen ja liikenneopettajuuteen.

Mitäpä muuta meidän on hyvä tietää sinusta?  -Asun Hattulassa, harrastan politiikkaa ja toimin SF-Caravanin liikennevastaavana, olen ollut sitä kohta parikymmentä vuotta. Vedän karavaanareitten liikennetoimintaa, kierrän messuja, käyn puhumassa ja järjestän kursseja. Olen myös karavaanareitten liittohallituksessa. Nämä kaksi asiaa ovat lähellä sydäntäni ja niihin se vapaa-aika kuluu.

–  Jos jotakin kysymyksiä liikenteestä tulee, ottakaa rohkeasti yhteyttä, pyrin auttamaan mahdollisuuksien mukaan, kehottaa Jiri leveästi hymyillen.

 

 

 

Leave A Reply