Hae yhteishaussa 21.3. mennessä Hämeen ammatti-instituuttiin!

0

Haluaisitko töihin elintarvikealalle, vai sittenkin maatalous- tai metsäalalle? Nyt on oikea aika päättää, mitä sinusta tulee ”isona”, sillä yhteishaku päättyy 21.3.2023.  Hämeen ammatti-instituutti on pieni ja turvallinen oppilaitos, jossa jokaisesta pidetään huolta. Meillä voi asua asuntolassa ja iltaisin asuntolahoitajat järjestävät mielekästä tekemistä opiskelijoille. Yksiköissä vierailee myös kaverikoiria, sillä Tarja Haanpään työkavereina toimivat kasvatus- ja kuntoutuskoirat Maisa ja Hilma sekä kkk- harjoittelija Pirkko.

Kevään haku on suunnattu peruskoulun päättäville henkilöille, mutta hakea voivat kaikki, joilla ei ole aikaisempaa toisen asteen tutkintoa. Hämeen ammatti-instituutti on monialainen toisen asteen ammatillinen oppilaitos, josta valmistuu osaajia metsiin, meijereihin, maatiloille sekä liha-, puutarha- ja viheralalle. Olemme Hämeen ammattikorkeakoulun tytäryhtiö ja toimimme samoilla kampuksilla Lepaalla, Evolla, Mustialassa ja Hämeenlinnassa. Opintoja suoritetaan oppilaitoksessa ja työpaikoilla.

Pieni ja turvallinen

Hämeen ammatti-instituutti on pieni oppilaitos, jossa henkilökunta tuntee kaikki opiskelijat. Meillä on turvallista olla, vaikka olisit ensi kertaa lähdössä pois kotoa. Eri toimipisteissä on asuntolat ja asuntolanhoitajat järjestävät opiskelijoille kivaa ohjelmaa iltaisin. Porukalla käydään vaikkapa elokuvissa, pelaillaan, saunotaan tai lähdetään retkelle. Silloin tällöin yksikköön ilmaantuu söpöjä karvaturreja. HAMIn Tarjan Haanpään kasvatus- ja kuntoutuskoirat tuovat iloa ja valoa opiskelijoiden tapaamisiin.

Kevään yhteishaku käynnissä 21.3.2023 saakka

Kevään haussa ovat mukana HAMIssa järjestettävät perustutkinnot eli meijeristin, maaseutuyrittäjän ja metsuri-metsäpalveluiden tuottajan tutkinnot. Yhteishaku tapahtuu osoitteessa www.opintopolku.fi. Yhteishaussa voi valita seitsemän (7) hakutoivetta.

Hämeen ammatti-instituutissa ei ole käytössä oppimisvalmius- eikä pääsykokeita. Hakijat ja huoltajat saavat neuvontaa hakuajan puitteissa hakemuksen täyttämiseen ja Opintopolkuun liittyen osoitteesta neuvonta@opintopolku.fi

Harkinnanvarainen haku

Yhteishaussa voi hakea myös harkinnanvaraisen haun kautta. Tällöin Opintopolun hakulomakkeelle merkitään tieto siitä, että haetaan harkinnanvaraisessa haussa.

Harkinnanvaraisessa haussa haetaan silloin, jos

  • hakijalla on oppimisvaikeuksia
  • hakijalla on sosiaalisia syitä (esim. vaikea koulukiusaaminen, oma/perheenjäsenen sairaus)
  • hakija on keskeyttänyt peruskoulun ja koulutodistus puuttuu
  • hakijalla on ulkomainen koulutodistus (todistusta ei voi verrata suomalaisiin todistuksiin)
  • hakijan kielitaito ei riitä tutkinnon suorittamiseen.

Hakijan pitää pystyä todistamaan yllä mainittu syy (esim. lääkärintodistus tai todistuskopio). Harkinnanvaraiseen hakeutumiseen liittyvät liitteet tulee toimittaa kirjepostina 16.4.2023 mennessä:

Merkitse kuoreen ”Harkinnanvarainen haku/yhteishaku”
Hämeen ammatti-instituutti Oy
PL 1010
13101 Hämeenlinna

Siintääkö mielessä jatkotutkinto – väyläopinnot?

Väyläopinnot mahdollistavat oman polun rakentamisen Hämeen ammattikorkeakoulun puolelle AMK-opintoihin. Silloin ammatillisen koulutuksen viimeisenä vuonna suoritetaan AMK-opintoja HAMKin puolella. Tämä on huikea mahdollisuus kehittyä huippuammattilaiseksi ja laajentaa omaa osaamistaan jatko-opinnoilla.

Koska tiedän pääsenkö opiskelemaan?

Tulokset ilmoitetaan hakijoille aikaisintaan 15.6.2023. Opiskelupaikka pitää vastaanottaa viimeistään 29.6.2023. Varasijat ovat voimassa 18.8.2023 asti.

Onnea hakuun!

Toivottaa Hämeen ammatti-instituutin väki!

Leave A Reply