Ammatillisen koulutuksen kautta agrologiksi

0

Kun Antti Puuri valmistui ammatillisesta koulutuksesta maaseutuyrittäjäksi, niin jatko-opinnot olivat jo suunnitelmissa.  Alla Antin kokemuksia opinnoista Mustialassa.

Kun maaseutuyrittäjän paperit olivat viittä vaille valmiit, niin tiedonjano ei ollut vielä kolmessa opiskeluvuodessa täyttynyt. Jatko-opiskelu oli lähes itsestäänselvyys. Mustialaan hain ennen kaikkea sen erinomaisen maineen takia, eikä kouluvalinta ole kertaakaan kaduttanut!

Neljään opiskeluvuoteen on mahtunut enemmän kuin se hakupapereita täyttänyt ammattikoululainen olisi ikinä voinut kuvitella. Tietämys on kasvanut huimasti, elinikäisiä kavereita on kertynyt ympäri Suomen ja koulun kautta olen päässyt luomaan jo useita verkostoja myös työelämään.

Maatalous on hyvin moninainen ala, ja työllistymismahdollisuudet ovat lukemattomat. Mustialan yksi vahvuus onkin laaja erikoistumistarjonta, josta opiskelija pääsee muodostamaan itselleen sopivimman kokonaisuuden.

Jo ensimmäistä koulupäivänä päätin lähteväni ulkomaille heti kun tilaisuus tarjoutuisi, joten ensimmäisen lukuvuoden päätteeksi lensinkin Kanadaan, jossa vietin melkein kuusi kuukautta lypsykarjatilalla. Sanoin ei voi kuvailla kuinka hieno kokemus ulkomaanharjoittelu oli, joten menkää ja kokekaa se itse!

Asiantuntijaharjoittelun suoritin pari vuotta myöhemmin Hollannissa, jossa pääsin työskentelemään lypsylehmien tutkimuksen parissa. Molemmat harjoittelupaikat valitsin itse omien mieltymysteni mukaan, ja koululta sain apua etenkin paperitöihin.

Perinteikkäästi kohti työelämää

Mustialasta puhuessa ei voi olla mainitsematta perinteitä. Asuntolaelämä auttaa paljon ryhmäytymisessä, mutta lukemattomat perinteet sekä niiden järjestäminen vasta hitsaavat porukan tiiviisti yhteen, ja luovat sen kuuluisan mustialalaisten ME-hengen!

Opiskelijat ovat erittäin aktiivisia erilaisten vapaa-ajan tapahtumien suhteen, ja lukuvuoden aikana onkin vaikea löytää sellaista viikkoa, jolloin ei olisi mitään tapahtumaa tai perinnettä luvassa.

Mustiala on eteenpäin katsova, jatkuvasti kehittyvä moderni oppilaitos, joka takaa vuosikymmenien tiedolla ja ammattitaidolla ensiluokkaiset lähtökohdat maatalouden moniosaajalle!

Teksti: Antti Puuri, agrologi (AMK) -opiskelija

>> Maaseutuelinkeinojen koulutuksen kotisivu

Leave A Reply