Hevostalous agrologiopinnoissa

0

Maaseutuelinkeinojen koulutuksessa, joka johtaa agrologin (AMK)-tutkintoon, on mahdollista painottaa hevostaloutta. Suuntautuminen tapahtuu agrologitutkinnon opintotarjonnan sisällä pääsääntöisesti niin, että voit useimmissa opintokokonaisuuksissa ottaa tarkastelunäkökulmaksi hevosen ja/tai hevostalouden.

Kahden ensimmäisen vuoden aikana ydinosaamisen opinnoissa  saat kokonaiskuvan suomalaisesta hevostaloudesta. Voit paneutua hevoseen osana kestävää kotieläintuotantoa tai miettiä, mitä tietoa hevostaloudesta tarvitaan, kun pohditaan maatilaa ympäristönä ja tutkimuskohteena.

Profiloivissa opinnoissa perehdyt hevosen hyvinvointiin: miten ruokit ja jalostat hevosia, ja mitä hevosen hyvinvoinnilla tarkoitetaan. Ympäristövastuullinen hevostalli-opinnot johdattavat sinut kestävän kehityksen äärelle talliympäristössä: mitkä säädökset määrittelevät hevosenpitoa ja millaiset ratkaisut ja toimenpiteet koskevat tallirakennelmia, ulkoilualueita, lantahuoltoa ja materiaalivirtojen kierrätystä.

Hevosnäkökulmaan voit keskittyä lisäksi esim. maatalouskaupan, maatilaympäristön monimuotoisuuden ja teknologian osalta. Jos sinua kiinnostaa liiketalous, voit poimia opintoihisi hevosalan liiketoiminnan koulutuksesta esimerkiksi kestävän ja kehittyvän markkinoinnin tai tapahtumamuotoilun.

Harjoitteluihin opiskelija valitsee itselleen soveltuvat paikat. Ne ovat tärkeä väylä oppia ja saada kokemusta työelämästä. Harjoittelun maaseutuyrityksessä voit suorittaa talliyrityksessä, ja asiantuntijaharjoittelupaikkoja ovat esim. alan organisaatiot, kuten keskusjärjestöt, hevosjalostusliitot, raviradat, tarvikemyymälät, rehukaupat, kehittämishankkeet, oppilaitokset, klinikat jne.

Leave A Reply