Urheilu-uran ja opiskelujen yhdistäminen helpottuu – HAMK starttaa läheisen yhteistyön Urheiluakatemia Tavastian kanssa

0

Hämeen ammattikorkeakoulun ja Urheiluakatemia Tavastian yhteistyö tiivistyy alkuvuodesta. Tavoitteena on mahdollistaa urheilun ja opintojen yhdistämisen aiempaa kokonaisvaltaisemmin.

Urheiluakatemia Tavastian ja HAMKin yhteistyön tiivistyminen palvelee erityisesti oman lajinsa huipulla urheilevia ja sinne tähtääviä korkeakouluopiskelijoita.

”Käytännön arjessa urheilijan opiskelu korkeakoulussamme mahdollistetaan samankaltaisilla toimilla kuin muidenkin opiskelijoiden. Urheilijaopiskelija tulee opiskelijaksi normaalien hakumenetelmien kautta, mutta hänellä on valmiiksi tieto mahdollisuuksista tiettyihin urheilua tukeviin erityisjärjestelyihin opinnoissaan. Lähinnä kyse on harjoittelun mahdollistamisesta opiskelupäivien sisällä”, kertoo HAMKin liikuntasuunnittelija Jari Virtanen.

Tiivistyvä yhteistyö on myös yksi keino lisätä HAMKin houkuttavuutta niin alueen ulkopuolelta tuleville hakijoille kuin myös kantahämäläisille urheileville nuorille, jotka pohtivat eri opiskeluvaihtoehtoja. Aiemmin Akatemia on palvellut lähinnä toisen asteen opiskelijoita. Muutos mahdollistaakin aiempaa monipuolisemman tavan räätälöidä henkilökohtaisen opintopolun myös korkeakoulussa.

”Akatemia tarjoaa yhteistyössä paikallisten seurojen kanssa urheilijoille aamuharjoituksia omissa lajeissaan ja näihin osallistumisen mahdollistaminen on yksi tärkeimmistä palasista opintopolun räätälöinnissä. Toki varmasti opintojen aikatauluttamista ja muuta ohjaamista tarvitaan myös, aivan kuten muidenkin opiskelijoiden kanssa.”

Urheiluakatemia Tavastia on nuoren huipulle tähtäävän urheilijan opiskelun ja urheiluvalmennuksen yhdistävä toimintaorganisaatio Kanta-Hämeessä. Akatemia tarjoaa urheilijalle kokonaisvaltaisen palveluverkon, johon kuuluvat urheilun ja opiskelun yhdistämisen lisäksi hyvät harjoitteluolosuhteet, tukipalvelut sekä valmennus opiskelupaikkakunnalla. Sen paikallisesta koordinoinnista vastaa Koulutuskuntayhtymä Tavastia ja valtakunnallisesti Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön alaisuudessa toimiva Urheiluakatemiaohjelma.

Kiinnostuitko urheilu-uran ja opintojen yhdistämisestä? Ota yhteyttä liikuntasuunnittelijamme Jari Virtaseen!

Lisätietoja:
Jari Virtanen
liikuntasuunnittelija, koulutuksen tukipalvelut
puh. +358407355653
sähköposti jari.virtanen@hamk.fi

Leave A Reply