Sosionomi Hanna Petramaan mielestä opiskelu HAMKissa oli joustavaa ja kannustavaa

0

Kuva nuoresta naisestaNimeni on Hanna Petramaa. Olen valmistunut HAMK:sta sosionomiksi vuonna 2010. Valitsin HAMKin sosionomikoulutuksen koska halusin jäädä opiskelemaan kotikaupunkiini ja valmistuttuani työskennellä lasten tai nuorten parissa.

Lukion jälkeen pidin välivuoden, koska en vielä tiennyt mikä minusta tulisi isona, tuolloin en ollut vielä kuullutkaan sosionomeista. Sosionomin koulutuksen tuomat lukuisat uramahdollisuudet selvisivät minulle oikeastaan vasta opintojen aikana.

 

Opiskelu HAMK:ssa oli joustavaa ja kannustavaa. Aloin keikkailemaan opintojen ohella lastensuojelussa ja varhaiskasvatuksessa heti ensimmäisestä harjoittelustani alkaen ja sain sitä kautta arvokasta työkokemusta. Koin, että tämä myös helpotti osittain uusien asioiden omaksumista, kun pystyin heti ajattelemaan opitun käytäntöön. Toki käytännönläheistä opiskelu oli muutenkin. Opintoni venyivät työnteosta johtuen, mutta koululta autettiin löytämään sopivia opintokokonaisuuksia, jotka kiinnostivat, joita pystyin suorittamaan joustavasti ja samalla jatkamaan keikkatöitä.  

Opintopolku kohdallani oli todellakin yksilöllisesti rakennettu.

Minulla oli ensimmäinen kokoaikatyö varhaiskasvatuksessa jo ennen kuin olin valmistunut ja ensimmäisen esimiestyön vakituisen työsuhteen sain heti valmistumiseni jälkeen. Työllistyminen oli helppoa, sillä sosionomin koulutusta arvostettiin kentällä ja työkokemusta oli karttunut läpi opintojen. Harjoittelujen kautta olin myös tutustunut laajemmin alaan ja alan työpaikkoihin.

 

Valmistumiseni jälkeen olen työskennellyt pääasiassa varhaiskasvatuksen sektorilla esimiestyössä. Olen kuitenkin vuosien aikana jatkanut myös lastensuojelun puolella keikkailua ajoittain ja nautin lapsiryhmätyöstä kovasti. Pari vuotta sitten halusin kehittää ja haastaa itseäni, joten jätin esimiestyön vuoden tauolle ja tein varhaiskasvatuksen opettajan töitä täällä Suomessa sekä Pakistanissa asti. Tämä vuosi antoikin itselleni paljon uutta. Myös jatko-opintoja olen suorittanut laajasti lisää läpi työurani, kehittääkseni itseäni jatkuvasti.

 

Tällä hetkellä työskentelen jälleen päiväkodin johtajana yksityisellä sektorilla ja suoritan taas yhtä koulutuskokonaisuutta. Koen että HAMK:sta saatu oppi ja itseluottamus ovat antaneet minulle erinomaisen pohjan omalle työuralle ja opiskeluaika harjoitteluineen myös auttoivat minua vihdoin keksimään mikä minusta tulisi isona. 

Leave A Reply