Takaisin arkeen

0

Rentouttavan syysloman päätyttyä oli aika palata kouluun. Alkuviikolla kävimme läpi Diili-projektien esityksiä viimeisistä projekteista, joissa aiheena oli markkinoida ja myydä Hevosopiston kaksi suomenhevosvarsaa. 

Viikon ohjelmaan kuului myös aiemmin tehtyjen Diili-projektien tekoa englanniksi. Työt esitettiin englannin kielellä luokkatovereille.  Loppuviikolla oli aikaa tehdä rästiin jääneitä tehtäviä, jotka pitäisi olla tehtynä ennen seuraavan opintomoduulin alkamista. Ensimmäinen moduuli Hevosalan liiketoiminnan koulutuksesta saatiin päätökseen. 

Viikon lopulla lähdimme kohti Helsinkiä. Messukeskuksella järjestettiin kirjamessut, jossa käytiin perjantaina. Ihmisiä oli hurjan paljon, sillä satuimme paikalle samaan aikaan kuin suurin osa pääkaupunkiseudun koululaisista. Onneksi vieressä olivat myös ruoka- ja viinimessut jossa oli paljon rauhallisempaa ja tilaa kierrellä. 

Perjantaina oli aika suunnata kohti Helsinki International Horse Show’ta. Tapahtuma on iso kansainvälinen ratsastuskilpailu, joka järjestetään kerran vuodessa lokakuussa Helsingin jäähallilla. Kilpailu kestää viisi päivää, alkaen keskiviikkona kansallisilla esteratsastusluokilla ja päättyen sunnuntaina esteratsastuksen maailmancupin toiseen osakilpailuun (Länsi-Euroopan liigassa). Tällä kertaa sunnuntain pääluokassa ei ollut yhtään suomalaista osallistujaa. Voittoon ratsasti englantilainen Robert Whitaker hevosellaan Catwalk. Hevonen on jo 16-vuotias ja ollut Whitakerin tallissa 10 vuotta, joten ratsukon yhteistyö oli saumatonta. Luokkia oli viikonlopun aikana aina koulu- ja esteratsastusluokista illan huvi näytöksiin. Paikalla oli myös Expo, jossa oli näytillä suomesta ja ulkomailta eri ratsastustarvikeliikkeiden edustajia.

Kilpailu oli mukava kokemus, sillä yleensä olen ollut kyseisessä kisassa töissä, hevosenhoitajana, joten kerrankin oli mukava olla vain katsojana paikalla ja nauttia kilpailuista ilman stressiä. 

Riikka Kaitala ja Mira Martonen

Leave A Reply