Möykkyjen vapaa-aika

0

Suunnitelmissa oli lauantaina mennä radalle ajamaan hevosia, hiitti päivä luvassa. Aamulla oli sitä ennen kumminkin suunnitelmissa käydä Janitan tallilla kaitsemassa hänen hevoset ulos. Ratsuhevoset ja ravihevoset, hevosia molemmat mutta niin eri maata kumminkin. kenttä suojat eteen ja taakse ikinä semmosia laittanukkaan. Monen varmistuksen jälkeen olin onnistunut laittamaan ne oikein. Ja aamuhommat meni hyvin. Ensimmäinen kuukausi ryhmän kesken mennyt tiedustellussa toisilta ratsuista ja puolestaan toiset kyselleet minulta paljon ravureista ja raviurheilusta.  

-Janina Nieminen

 

 

Viime aikoina vapaa-aika koulun jälkeen on mennyt katsoen netflixiä ja virkatessa isoäidin neliötä (, joka ei ikinä ole valmis). Juttelen yleensä samalla ystävieni kanssa snapchatissä ja whatsapissa. Tällä tavoin pysyn ajantasolla Turunseudulla tapahtuvista asioista. Kävin myös vierailemassa vanhemmillani pidennetyn viikonlopun verran ja näin kavereita. 

Olen myös nyt yrittänyt tehdä koulutehtäviä valmiiksi ennen syyslomaa, sillä syyslomani on täynnä ohjelmaa. Muutenkin tehtävien tekeminen tai edes aloittaminen on nyt tärkeää, sillä säästyn näin periodin viimeisen viikon stressiltä.  

-Viivi Nakolinna

 

 Mitäpä sitä muutakaan haluisi lauantai iltana tehdä, kun alkaa rakentamaan hevoselle uutta talvitarhaa. Pilkkopimeässä otsalampun voimin mätkittiin uusia tolppia lekalla maahan. Eikä ollut mitenkään helppo homma, kun tolpat on kaks kertaa oman pituuden ja pitäisi ylettyä vielä lekalla lyömään. Kahden tunnin olkapäätreenin jälkeen oli tolpat suhteellisen tukevasti maassa. Lankojen laiton jätin suosiolla seuraavalle päivälle.  

Illaksi oltiin kavereiden kanssa sovittu vielä tekemistä. Kiitos tolppien, oltiin tällä kertaa vain vajaa kaksi tuntia myöhässä. Ensi kerralla tarhan rakennus tehdään kyllä päiväsaikaan.  

-Sinnariia Lintusyrjä

 

 

 

 Vapaa-aikani kuluvat pääosin koiran kanssa tallilla. Lauantaina oli kuitenkin erilainen päivä, kun olimme siskoni kanssa suunnitelleet kisapäivän koirien kanssa. Aamu kuitenkin alkoi tallikäynnillä. Nopeasti hevosille heinää ja yöpintelit pois. Hevoset jäivät sisään odottamaan, että Janinan tulee viemään ne ulos. 7:20 oli tarkoitus lähteä ajamaan lohjalle päin, mutta tapojeni mukaisesti tallilta ei päästy suunnitelmien mukaisesti pois. Kisapäivä alkoi kiireisesti ja menetetty aika oli kirittävä kiinni.  

                      Kisapäivä sujui mukavasti aamun kiireestä huolimatta. Omalle koiralle kertyi vain hylättyjä ratoja, mutta Jessikalle mukavasti kaksi ensimmäistä sijaa ja yksi kolmassija. Tässä kohtaa kello oli noin 16:00 ja hirveä nälkä. Lähdimme taas kiireellä kotia kohti ja katsomaan oliko Janina onnistunut järkyttämään hevoset. Ilta sujui nopeasti tallilla. Seuraavalle päivälle oli tiedossa vielä koirille kisat turussa, joten menimme aikaisin kotiin valmistelemaan koirat seuraavan päivän kisoihin 

-Janita Markkanen

 

 

 

 

Leave A Reply