Kohti iloista 2020-lukua!

0

Syyslukukausi hevosalan liiketoiminnan opinnoissa on mennyt nopeasti, varsinkin nyt kun katsoo ajassa taaksepäin. Tänään keskiviikkona 18.12. ajaessani lumipyryssä Forssasta kotia kohti, tämä tunne vahvistui erityisesti. Ihan hetki sittenhän tämän uuden koulutuksen ja ryhmän kanssa aloitimme.

Monenlaista olemme opiskelijoiden kanssa syyslukukaudella tehneet ja oppineet. Diili-työskentelyllä aloitimme ja lukukausi päättyi tiimien omien liikeideoiden pitchauksiin tänään. En itse ollut mukana liikeideaopintojen ohjauksessa, joten kaikki, mitä tänään tapahtui, oli minulle yllättävää ja uutta. Kollegani olivat 2. periodin aikana perehdyttäneet opiskelijat siihen, miten matka liikeidean syntymisestä kulkee kohti toimivaa liiketoimintaa. Näkökulmina tässä olivat liiketoiminnan suunnittelu, markkinointi, talousmatematiikka ja kustannuslaskenta sekä myös ruotsin kielen opinnot, jotka ovat osa ammattikorkeakoulututkinnon pakollista osaamista.

Moduulikokonaisuus päättyi tänään syksyn aikana työstettyjen liikeideoiden pitchaukseen, televisiosta tuttua leijonan luola konseptia mukailevaan tapahtumaan. Leijoniksi olimme saaneet arvovaltaisia tuomareita: yliopettaja Helena Turunen, enkelisijoittaja Juha Siitonen ja liiketalouden koulutuspäällikkö Sari Hanka.  Opiskelijat olivat valmistautuneet kolmen minuutin mittaisiin liikeidean esityksiin, joita me opettajat ja muut opiskelijat tuomareiden lisäksi pääsimme kuulemaan. Samoin kuin syyslukukauden alussa sain kokea taas WAU-efektin!

Toisen periodin opintojen jälkeen opiskelijat osasivat esitellä ideoitaan ja niiden liiketaloudellisia perusteita ja taustoja jo ammattilaisen ottein, rohkeasti tämän vaativan raadin edessä. Liikeideat olivat kiinnostavia ja perustuivat todelliseen arkielämän, kuluttajan tai hevosalan liiketoiminnan haasteeseen. Kolmen minuutin lyhyen esittelyn jälkeen tuomareilla oli paljon haastaviakin kysymyksiä, joista opiskelijat selvisivät hienosti. Oli upeaa huomata, että liiketalouden ammattilaisen kasvutarina alkaa näkyä tässä ryhmässä ja yksittäisissä opiskelijoissa jo selkeästi.

Lukukauden päätöstapahtumassa oli paitsi pitchausta, myös pitsaa. Liikeideakilpailun palkintojen jaon jälkeen Forssan kotipizza toimitti meille herkullista pitsaa, joka ennen jouluruokia tuntui maistuvan kaikille hyvin. Ainakin omalta osaltani tuntui, että lukuvuoden päätös sai tässä yhteisessä pitsaruokailussa arvoisensa päätöksen.

Minulla on ollut usein tapana ostaa joulukuusenkoriste paikoista, joihin matkustan tai joissa vierailen. Sekin toteutui tänään ihanassa, koulun lähellä sijaitsevassa Hushållska myymälässä. Tätä en voinut vastustaa.

Rentouttavaa joulun aikaa kaikille ja tapaamisiin jälleen iloisella 2020-luvulla!

 

Leave A Reply