Tullaan tutuiksi -juttusarjassamme esitellään HAMIn uudistunut johtamisen ja yrittäjyyden tiimi kokonaisuudessaan. Vuorossa viimeisenä vaan ei vähäisimpänä lehtori Minna Seppälä.
Olen Minna Seppälä, syntynyt Hämeenlinnassa, mutta nyt jo lähes parikymmentä vuotta asunut Hattulassa. Opiskeluaikana asuin viisi vuotta Vaasassa. Kotijoukoissa minulla on puoliso ja kaksi teini-ikäistä tytärtä. Tuoreimpina perheenjäseninä ovat kesäkuussa meille muuttaneet kaksi kissaa.
Pohjakoulutukseltani ole kauppatieteiden maisteri Vaasan yliopistosta. Pääaineena luin kansantaloustiedettä. Suoranaisesti pääaineeseeni liittyviä töitä en kuitenkaan koskaan ole tehnyt.
Ura konsernin palveluksessa on jo pitkä. Tulin vuonna 2002 Hämeen ammattikorkeakoulun silloiseen täydennyskoulutusyksikköön ESR-rahoitteiseen projektiin. Sen jälkeenkin olen ollut muutamassa projektissa mukana mutta pääsääntöisesti tehnyt töitä johtamiseen ja esimiestyöhön liittyvien ammatillisten tutkintojen parissa. Lisäksi olen ollut mukana erilaisissa organisaatioiden kehittämisprosesseissa.
Tulin HAMIin vuonna 2015. Tällä hetkellä työskentelen HAMIssa johtamisen ja esimiestyön lehtorina ja laatukoordinaattorina. Käytännössä teen opetustyötä, opiskelijoiden ohjausta ja osaamisen arviointia sekä olen mukana monenlaisessa laatuun ja sen kehittämiseen liittyvässä toiminnassa.
Esimiestyön ja työyhteisöjen toiminnan yksittäisistä osa-alueista itselleni läheisin on työhyvinvointi eri muodoissaan – sekä yhteiskunnan, työyhteisön että yksittäisen ihmisen näkökulmista. Tätä teemaa olen opettanut HAMIn eri tutkinnoissa ja viime vuoden lopulla sain pätevyyden toimia kouluttajana myös Työhyvinvointikortti®-koulutuksissa. Tästä syksystä eteenpäin järjestämme työhyvinvointikorttikoulutusta myös monimuotokoulutuksena, johon kuuluu ensin itsenäistä (verkko)opiskelua ja sen jälkeen puolen päivän mittainen webinaari.
Parin viime vuoden aikana työnkuvani on muuttunut ja monipuolistunut paljon. Laatuasiat ovat tulleet yhä enemmän osaksi työtäni. Haluan omalta osaltani olla mukana edelleen kehittämässä HAMIn toimintaa niin että ’opiskelijan parasta’ näkyy entistäkin vahvemmin kaikessa tekemisessämme.
HAMI on hyvä työpaikka. Tietenkin. Pystyn itse vaikuttamaan aika paljon työhöni ja siihen, miten sen teen. Työkaverit ovat mukavia ja täällä on yhdessä tekemisen meininki.
Vapaa-aikana teen normaaleja koti- ja puutarhahommia, luen (sekä ammattiin liittyvää kirjallisuutta että mm. dekkareita) ja käsitöitä ainakin sen verran, että perheen villasukat tulevat omana tuotantona ja lisäksi ulkoilen. Molemmat tyttäret harrastavat ratsastusta, joten aika ajoin minut löytää myös ratsastuskentän laidalta harjoituksia tai kilpailuja katsomasta.