Jäätelö/innovaatiopäivä lähesyy! Oletko aina halunnut tietää, miten jäätelöä tehdään? Ilmoittaudu mukaan, sillä 18.11. kokeilemme Hämeenlinnan Sairion meijerissä jäätelön tekoa ja ideoimme uutta. Jäätelöpäivä kuuluu HÄMILIS-hankkeessa toteutettavaan kokeiluun, jossa jäätelöön lisätään sivuvirtaa. Jäätelöpäivän sisältönä on jäätelön valmistaminen, tuotekehitysideointi, jäätelön maistaminen sekä palaute.
HÄMILIS-Hävikki minimiin, lisäarvo maksimiin -hankkeen Hämeen ammatti-instituutin projektipäällikkö Miika Reikkinen on innoissaan hankkeen jäätelö-sivuvirta-kokeilusta
- Päivän aikana tehdään laktoositonta kermajäätelöä ja yhdistetään siihen erilaisia elintarvikealan sivuvirtoja, jotka muuten päätyisivät jätteeksi. Sivuvirta- ja makukokeiluja tehdään muun muassa omenien ja vadelmien sivuvirroista, projektipäällikkö Miika Riekkinen Hämeen ammatti-insituutista kertoo.
Jäätelöpäivän ohjelma 18.11.2024
- 8.30 Jäätelöpaja jäätelömestari Rea Tammisen johdolla
- 11.30-12.30 Omakustanteinen lounas Sairiossa
- 12.30 -16 Jäätelönvalmistus jatkuu
- Valmistuksen lomassa pidetään tuotekehityspaja HAMKin johdolla
- Lopuksi maistetaan ja analysoidaan päivän aikana tehtyjä jäätelöitä
Ilmoittaudu mukaan
Työpaja on osallistujille maksuton. Mukaan otetaan 20 henkilöä, joten ilmoittaudu pikaisesti mukaan! Ilmoittautuneille lähetetään lisäohjeet sähköpostitse.
- Olemme jo saaneet mukavasti ilmoittautumisia, mutta vielä mahtuu mukaan. Ilmoittaudu siis heti joko minulle suoraan tai oheisen linkin kautta, kehoittaa Hämilis-projektipäällikkö Miika Riekkinen Hämeen ammatti-insituutista.
HÄMILIS-hanke
Tapahtuman järjestää HÄMILIS: Hävikki minimiin, lisäarvo maksimiin – hanke yhdessä Häme Goes Into Ecosystems – hankeen kanssa. HÄMILIS: Hävikki minimiin, lisäarvo maksimiin – elintarviketuotannon sivuvirrat haltuun Hämeen pk-yrityksissä -hanke on alkanut keväällä 2024. Hankkeen päätoteuttaja on Hämeen ammattikorkeakoulu. Hankkeessa ovat mukana myös LAB ammattikorkeakoulu sekä Hämeen ammatti-instituutti. HÄMILIS-hankkeen tavoitteet:
- Tavoitteena pk-yritysten hävikin vähentäminen sekä sivuvirtojen hyödyntäminen
- Tavoitteena kehittää pk-yrityksille suunnattu täsmätyökalu (työnimi MiniSMART) elintarvikehävikin hallintaan
- Hyödyntää hankekumppaneiden toimintaympäristöä ja laboratorioita yritysten hyväksi ja kehittää yritysten tarpeeseen vastaavia palveluita
- Kehittää erityisesti elintarvikealan sivuvirroista uusia tuotteita ja tehdä erilaisia kokeiluita yritysten kanssa
- Lisätä pk-yritysten yhteistyötä alueellisesti ja kansainvälisesti
Blogin kuva: photo by Elena Leya on Unsplash
Kysy lisää
Miika Riekkinen,
lehtori/projektipäällikkö
+358505710959
miika.riekkinen@hami.