VATTU vierailee: Rayworks Oy

0

Tiistaina 24.9.2019 VATTU ‑ryhmällä oli ilo ja kunnia päästä vierailemaan Rayworks Oy:n tiloissa.

Vierailumme isäntänä toimi yrityksen perustaja sekä VR-kehittäjän roolissa toimiva Jussi Tolvanen. Rayworks on globaalisti toimiva VR studio, joka tarjoaa interaktiivisia 3D ja VR -ratkaisuja yrityksille tuotekehitykseen, myyntiin ja markkinointiin, koulutukseen ja simulointiin sekä automaatio VR käyttöliittymiin.

Aiemmin tänä vuonna Rayworks sijoittui toiseksi kansainvälisessä Unreal Awards: Exprience Design kilpailussa. Kilpailuun ilmoitettiin noin 500 Unreal Engine -pelimoottorilla toteutettua hyötysovellusta ympäri maailmaa. Toinen sija lohkesi tuotesuunnittelukategoriassa Kone Oyj:lle toteutetulla People Flow VR-Experience työllä, jonka voi katsoa tästä. (kokeminen VR laseilla oli kylläkin paljon vaikuttavampi kokemus kuin pelkän videon katseleminen.)

Rayworksin omille sivuille pääsee osoitteella https://rayworks.com/.

Jussi Tolvanen
Lähde: https://rayworks.com/team/

 

 

 

 

 

 

 

Vierailumme aikana pääsimme testaamaan erilaisia VR-laseja, joista mainitsemisen arvoisia olivat suomalaisten kehittämät Varjon VR-1-lasit sekä laajempaan näkökenttään yltävä Pimax 5K+. Samalla pääsimme tutustumaan muutamaan Rayworksin työstämään projektiin, jotka kaikki vaikuttivat hyvin mielenkiintoisilta. Projektien näkeminen antoi myös inspiraatiota, kuinka esimerkiksi VR Group Oy:n koulutussimulaatiossa koulutusmateriaali esitetään visuaalisesti tehokkaasti.
Tekemällä oppiminen on tehokkain tapa oppia. Tosi elämässä tapahtuvien skenaarioiden järjestäminen koulutustilanteessa saattaa olla hankalaa ja kallista, joskus jopa mahdotonta esimerkiksi joidenkin vaaratilanteiden kanssa. Haluamme tarjota yrityksille mahdollisuuden sisällyttää koulutukseen näitä skenaarioita kustannustehokkaasti ja turvallisesti VR-harjoitussimulaatioidemme avulla. Ratkaisumme keräävät myös statistitiikkaa ja sen avulla koulutettavalle sekä kouluttajalle voidaan antaa välittömästi palautetta suorituksesta. Tärkeää myös on, että koulutusratkaisumme tekevät oppimiskokemuksesta mielenkiintoista ja hauskaa.
Tolvanen kertoo.

Keskustelimme yleisistä haasteista joita alan palveluntarjoajat usein kohtaavat projekteissa ja asiakkaan kanssakäymisen kanssa. Pohdimme yhdessä kuinka VATTU-hankkeen toimenpiteillä näitä esimerkiksi pystyisi vähentämään tai lieventämään. Keskustelun tuloksena Jussi suostui yhdeksi hankkeen ohjausryhmän jäseneksi, joten tämä kokonaisuus tulee saamaan jatkoa.

Vierailu Rayworksilla osoitti kuinka jo yhden miehen tarmolla ja aihealueeseen uppoutuneisuudella voi poikia näinkin monta hienoa projektia. Matkaan tarttui hyviä vinkkejä, kuinka esimerkiksi vaihtoehtoisen liikkumisen voisi toteuttaa vr-maailmassa, kuinka Jussin workflow toimii projektien suhteen tai se ettei toimiston tarvitse aina sijaita pääkaupunkiseudulla menestyäkseen.

About author image | Toni Lavonen

Toni Lavonen, sovelluskehittäjä, HAMK Smart-tutkimusyksikkö

VATTU vierailee on blogisarja, jossa VATTU ryhmän jäsenet kirjoittavat yrityksistä, joissa VATTU ryhmä vierailee.

Comments are closed.