Reaaliaikainenteknologia asuntojen myymisen tukena

0

Unreal Engine julkaisi 30.102019 artikkelin australialaisesta luksusasuntoihin erikoistuneesta DevelopWise. Artikkelissa mainitaan miten reaaliaikainenteknologia tukee DevelopWise:n asuntokauppoja. Asiakas kykenee tutustumaan asuntoon suurelta kosketusnäytöltä. Vaihtoehtoisesti asiakas voi halutessaan lähteä virtuaalikierrokselle asuntoon VR -lasien avulla. Kokonaisuudessaan artikkelin pääsee lukemaan tästä.

Asunnon hankkiminen voi olla todella stressaavaa, etenkin jos tarkoituksena on ostaa oma asunto. Voisi kuvitella, että rakentamatonta asuntoa on erittäin vaikea myydä.  Aikaisemmin ostajan tuli tehdä ostopäätös puhtaasti koseptikuvien perusteella. Ostajan näkökulmasta tämä olisi riskaabelia, koska ostaja on tähän mennessä nähny vain pelkkiä kuvia asunnosta. Nykyään asuntokauppiaat voivat hyödyntää uusinta teknologiaa auttamaan asunnon visalisoimisessa. Tarjoamalla virtuaalikierroksia asuntoon VR -lasien avulla ostaja voi tunnustella miltä asunnosa tuntuisi asua.  Ostajan immersiota voidaan parantaa tarjoamalla ostajalle mahdollisuuden siirtää tai vaihtaa virtuaaliasunnossa olevia elementtejä ja objekteja. Ostajan varmuus asiasta paranee entisestään kun hän saa tehdä asunnosta omannäköisensä.

Toni Lavonen, Sovelluskehittäjä, Hamk Smart

Toni Lavonen, Sovelluskehittäjä, HAMK Smart -tutkimusyksikkö

VATTU – Valmistavan teollisuuden virtuaaliset tuotteet

Hankkeen tavoitteena on tutkimuksen, selvitysten ja kokeiluiden avulla tuottaa ja jalkauttaa uutta tietoa yritysten hyödynnettäväksi koskien yritysten mahdollisuuksia hyödyntää pelimoottoriteknologiaa tuotannossaan ja toiminnassaan. Hankkeen kesto on 1.6.2019 – 31.12.2020. Toiminta-ala on Kanta-Häme, Valkeakoski ja Hyvinkää. Hankkeen esittelyblogiin pääset tästä

Comments are closed.