Konetekniikassa on tekemisen meininki!

0

Konetekniikan koulutus antaa todella paljon erilaisia mahdollisuuksia työelämään

Pasi Palo-Oja opiskelee HAMKin konetekniikan koulutuksessa ensimmäistä vuottaan. Vaikka opinnot ovat vasta alussa, Pasi on jo heti mukana kesäprojekteissa sekä valmistautumassa konelaboratoriossa tulevan lukuvuoden opetusassistentin hommiin. ”Olen positiivisesti yllättynyt kuinka mukavaa ja monipuolista on opiskella täällä – oppimaan pääsee monilla eri tavoilla,” Pasi kuvailee kokemuksiaan.

Pasi harrastaa vapaa-ajallaan moottoripyörien rakentelua, jota kautta on herännyt myös kiinnostus konepuolelle. ”Olen aina halunnut päästä opettelemaan koneistusta, joten aloitin työharjoittelun HAMKin omassa konelabrassa. Samalla opiskelen myös käyttämään piirustus- ja mallinnusohjelmistoja kuten Autocadia ja Fusion 360:sta. Jatkossa toimin opiskelujen ohella labrassa opetusassistenttina, muun muassa opastan toisia opiskelijoita eri laitteiden käytössä,” Pasi kertoo.

Kuluvan kesän aikana Pasi osallistuu myös kesäprojektiin, jossa keskitytään käänteissuunnitteluun ja 3D-maailmaan. ”Jo näin alussa opintoja silmäni ovat avautuneet sille, että konetekniikan koulutus antaa todella paljon erilaisia mahdollisuuksia työelämään. Tuotekehitys tai suunnittelu on tässä vaiheessa lähimpänä sitä, mitä haluaisin tehdä valmistuttuani. Auto- tai moottoripyöräteollisuus kiinnostaa todella paljon,” Pasi valottaa suunnitelmiaan.

Pasi on aiemmalta koulutukseltaan elektroniikka-asentaja sekä opiskellut oppisopimuksella kylmälaiteasentajaksi. Hitsausosaaminen on Pasilla ehtinyt työvuosien varrella kehittyä erinomaiseksi, jonka vuoksi hänet napattiin HAMKin tutkimusyksikön, Ohutlevykeskuksen, rautarakenneprojektiin hitsaajaksi. Lisäksi Pasi on mukana myös Ohutlevykeskuksen erikoislujan teräksen hitsaustutkimusprojektissa.

Opiskelu Riihimäellä on yllättänyt Pasin positiivisesti:  “Koulussa on rauhallinen ilmapiiri ja opetus on paljon henkilökohtaisempaa pienempiä ryhmiä opetettaessa. En osannut asettaa odotuksia HAMKissa opiskeluun, mutta olen positiivisesti yllättynyt kuinka mukavaa ja monipuolista on opiskella täällä. Opettajat ovat avuliaita auttamaan mutta pitää osata myös kysyä apua, kun sitä tarvitsee. Suosittelen muille myös täällä opiskelua!”

 

Leave A Reply