Insinööriopinnot käyntiin jo ammatillisten opintojen lopussa

0

Nopeammin insinööriksi? Onko tämä mahdollista? Kyllä ammatillisen toisen asteen tekniikan opiskelija voi suorittaa Hämeen ammattikorkeakoulun (HAMKin) insinööriopintoja jo ammatillisen koulutuksen aikana. 

Miten se onnistuu? HAMKin tekniikan opinnot sovitaan osaksi ammatillista tutkintoa opiskelijan oman opintosuunnitelman mukaisesti. Käytännössä opiskelija opiskelee viimeisenä opiskeluvuotenaan yhden lukukauden HAMKissa, ja suorittaa puolet ensimmäisen vuoden insinööriopinnoista.

HAMKin opiskelijaksi ilman valintakoetta? Kyllä, kun ennalta määritellyt HAMKin opinnot sekä toisen asteen tutkinto on valmis, voi opiskelija hakea tutkinto-oikeutta. Opinnot jatkuvat sitten jo tutuksi tuleen opiskelijaryhmän mukana.

Tammikuussa HAMKissa aloitti nopeammin insinööriksi -opinnot kolme Ammattiopisto Tavastian opiskelijaa. Yksi heistä on Saga Kyllönen, joka opiskelee konetekniikkaa.

Mikä innosti sinua aloittamaan nopeammin insinööriksi –opinnot?

Minua kiinnosti lähteä insinööriopintoihin jo ammattiopiston ensimmäisellä luokalla, kun aloitin kone- ja metallialalla ja että kykenisin lisäämään omaa osaamistani korkeammalle tasolle myös tulevaisuutta varten.

Miten nopeammin insinööriksi -reitti vaikutti päätökseesi aloittaa insinööriopinnot?

Nopeammin insinööriksi -reitti auttoi minua paljon päätöksessäni, koitanko heti lähteä jatko-opiskelemaan vai jatkaisinko työelämään edes muutamaksi vuodeksi. Olen hyvin tyytyväinen omaan päätökseeni, että päätin jatkaa saantien opiskelua näin hienolla mahdollisuudella.

Mitkä ovat fiilikset parin ensimmäisen opintoviikon jälkeen?

Fiilikseni näiden parin ensimmäisen viikon jälkeen ovat olleet hyvät. Totta kai pientä totuttelua on joutunut tekemään aikatauluissa ja työmäärässä, mikä oli huomattavasti erilainen ammattiopistossa.

Ammattiopisto Tavastian opinto-ohjaajan Mika Heinosen mukaan on hienoa, että tällainen opinto-polku on tullut mahdolliseksi.

Hyvällä motivaatiolla on ammatillisen oppilaitoksen opiskelijalla mahdollisuus siirtyä sujuvasti jatko-opintoihin. Nopeammin insinööriksi –reitti vaatii hyvää yhteistyötä ammatillisen oppilaitoksen ja ammattikorkeakoulun väliltä sekä hyvää ohjausta.

Lisäinfoa Nopeammin insinööriksi- opinnoista: http://www.hamk.fi/tekniikka

Juttu julkaistu Hämeen Sanomissa 26.1.2018

Teksti: Tuija Engbom, HAMK ja Eeva Kulmanen, Ammattiopisto Tavastia

Leave A Reply