Success Stories – Tommi Nieminen, Automaatiotekniikan insinööri

0

Tommi Nieminen valmistui automaatioinsinööriksi HAMKista ja työskentelee nykyään Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy:ssä automaatioinsinöörinä.

HAMKilaisia tulee jatkuvasti työelämässä enemmän vastaan ja se on hyvä se. HAMKilainen tausta on mainitsemisen arvoinen asia.

Aloitin opintoni HAMKissa 1998 INAP8 ryhmässä, tilanteessa jossa tein jo toista yritystä insinööriopintojen suhteen. Ensimmäistä aloitustani prosessitekniikan puolella kun en ymmärtänyt ottaa kyllin vakavasti. HAMKissa sain mahdollisuuden keväällä 2000 osallistua AutoMaint osaamiskeskittymän alkutaipaleeseen ja sitä kautta sain tarpeellista laitetuntemusta ja työkokemusta automaation saralta. Tämä tilaisuus ja sen käyttäminen on ollut merkittävä tekijä siinä miten minusta on tullut minä. Tuona aikana hankittu osaaminen käyttöliittymistä tuotti minulle seuraavan työpaikkani Suomen Finteconissa, johon siirryin pari kuukautta ennen valmistumistani 2002 joulukuussa. Finteconista siirryin kesällä 2005 nykyiseen työpaikkaani Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy:n palvelukseen Forssan lasivillatehtaalle. Ensimmäiset 2 vuotta toki siellä YIT Servicen palveluksessa. Tehtaan automaatio-insinöörinä olen saanut mahdollisuuden tutustua hyvin läheisesti lasivillaprosessin saloihin, joka prosessina sisältyy mitä monia automaation osa-alueita panosautomaatiosta prosessi-automaatioon ja kappaletavara-automaatioon.

HAMK ei suinkaan jäänyt minulle vieraaksi valmistumisen jälkeen vaan sen lisäksi, että AutoMaint yhteisöön pyrin pitämään yhteyskanavia auki, kävin myös kunnossapidon erikoistumisopinnot Valkeakoskella. Milloin minulta on kysytty opinnäytetyömahdollisuuksia tai tehdasvierailuja olen niille yleensä aina ajankohdan ja aiheen onnistunut järjestämään. Mitä menestykseen minun mielestäni tulee niin useimmiten se on kiinni tahdosta ja mahdollisuudesta. Tahdosta tehdä enemmän kuin minimivaatimukset ja suoritukset, mahdollisuudesta saada tehdä enemmän ja sitkeydestä sitten käyttää saatu mahdollisuus. Itse olen työurani aikana saanut neljä hyvää tilaisuutta, ne mielestäni hyvin käyttänyt ja odottelen että josko pari sellaista vielä löytyisi. HAMKilaisia tulee jatkuvasti työelämässä enemmän vastaan ja se on hyvä se. HAMKilainen tausta on mainitsemisen arvoinen asia.

Leave A Reply