NORDUnet Technical Workshop 2019: pohjoismaista yhteistyötä edistämässä

0

Allekirjoittaneet kävivät syyskuun lopulla ensimmäistä kertaa NORDUnetin vuosittaisessa Technical Workshop -tapahtumassa. Workshopissa voi kohdata toimijoita pohjoismaiden tutkimusverkkoja ylläpitävistä organisaatioista sekä korkeakouluväkeä. Ideana on tuoda yhteen kaikki NORDUnetin palveluita hyödyntävät organisaatiot, jakaa tietoa siitä missä mennään sekä vaihtaa tietoa toimivista käytännöistä. NTW on myös oiva paikka kysellä vaikeita kysymyksiä suoraan palveluiden ylläpitäjiltä ja kehittäjiltä sekä vaikuttaa tuleviin kehityslinjoihin.  

Vaikka tarjolla oli kaikkea kuitulinkkien rakentamisesta WLAN-optimointiin, meidän pihvimme tuolle kolmen päivän reissulle oli kaikki ääneen ja videoon liittyvä. HAMKilla on NORDUnetin palveluista käytössä tällä hetkellä Zoom ja Kaltura. Olikin kiinnostavaa kuulla tuoretta tietoa näihin palveluihin ja erityisesti niiden tulevaisuuteen liittyen. Näistä lisää tietoa erillisessä blogipostauksessa, linkki. 

Eri muotoisten medioiden lisäksi esiteltiin myös NORDUnetin ja muiden osallistujien eri tyyppisiä projekteja mm. NORDUnetin Zoomin käyttöönottoa ja testauksia erilaisissa tutkimusorganisaatioissa.

Välillä sivuttiin myös digitaalisia oppimisympäristöjä ja niihin liittyviä käytänteitä eri korkeakouluilla. Kiinnostavaa oli myös nähdä eroja eri pohjoismaisten tutkimusverkkojen tarjoamissa palveluissa, näiden kehityskulkujen taustalla lienee omanlaisensa historia. Työskentelyn lomassa saattoi vaihtaa kuulumisia ja kokemuksia toisten korkeakoulutoimijoiden kanssa, mikä on aina arvokasta.  

ntw19 media workshop

Kuvassa NORDUnetin media manager Erik Kikkenborg esittelemässä Zoom in a box -ratkaisua. Zoom in a box mahdollistaa  Zoom-palvelun edellyttämän infran käyttöönoton yhdellä kaapelin kytkennällä. Ratkaisu helpottaa kehittyvien maiden digitalisaatiossa.

Lisää tietoa NORDUnetistä ja heidän toiminnastaan: https://www.nordu.net/home 

-Atso ja Leena

Leave A Reply