Kaksi tapaa hyödyntää Swaytä: opettajan opetusmateriaali ja opiskelijan portfolio

0

1) Visuaalinen opetusmateriaali Swayllä

Sway on on helppokäyttöinen työkalu, joka mahdollistaa visuaalisten ja interaktiivisten materiaalien tuottamisen. Esitykseen voi sisällyttää valokuvia, videoita, äänileikkeitä, kaavioita, twiittejä ja muuta sisältöä viimeistellyksi kokonaisuudeksi. Swayn oma kuvahaku on myös hyvä ominaisuus, koska sen avulla saa haettua Creative Commons -lisenssillä merkittyjä kuvia, joita voi hyödyntää materiaaleissa.

Voit jakaa tuotettua materiaalia linkittämällä Moodleen. Swayllä tehdyt materiaalit voi upottaa myös esim. OneNoteen, jossa mahdollisuus kommentoida joko kirjoittamalla tai nauhoittamalla esitys puheena tai videona.

2) Sway opiskelijoiden portfoliolle

Ollaan monessa yhteydessä puhuttu siitä, että mitä opiskelijoiden portfolioille tapahtuu valmistumisen jälkeen. O365-palvelun Sway tarjoaa tähän yhden ratkaisun:

  • Opiskelija kirjautuu Sway-esityksen organisaation tunnuksilla eli korkeakoulussa käyttämällään tilillä
  • Opiskelija jakaa oman Sway-esityksen henkilökohtaiselle MS-tilille valitsemalla ”Kaikki, jolla on linkki” ja ”Muokkaa” vaihtoehto aktivoituna
  • Hän avaa Sway-esityksen kirjautumalla palveluun omalla Microsoft-tilillään (esim. hotmail)
  • Esityksen kolmesta pisteestä näkyy vaihtoehto ”Duplicate this Sway”
  • Tämän jälkeen opiskelijalle syntyy uusi Sway-esitys, joka näkyy omassa henkilökohtaisessa Swayssä
  • Opiskelija näkee kaksi samaa Sway-esitystä: yksi on jaettu ja toinen monistettu
  • Kun organsisaatiotunnuksilla luotu Sway on poistettu, opiskelijalle jää oma monistettu versio henkilökohtaiseen Swayhin.

Microsoftilla on kattava ohje Swayn käyttöönottamiseen.

Tietoa kirjoittajasta

Mirlinda Kosova-Alija, ratkaisuasiantuntija @MirlindaKA
Toimin HAMKissa myös sivutoimisena tuntiopettajana tietojenkäsittelyn koulutuksessa. Kirjoitukseni pohjautuu kokemuksiini niin kehittäjänä kuin opettajana.

Leave A Reply