Kansainvälistä opiskelijayhteistyötä saksalaisen Design Factoryn kanssa

0

Kansainvälinen tuotekehitysprojekti iPDP (International Product Development Project) käynnistyy jälleen maaliskuussa ja etsimme opiskelijoita sukeltamaan tuotekehityksen ja muotoiluajattelun saloihin!

Yhdessä saksalaisen inno.space – Design Factory Mannheimin kanssa järjestettävä tuotekehitysprojekti kerää yhteen opiskelijoita eri aloilta Saksasta ja Suomesta ratkaisemaan kansainvälisen toimeksiantajan tuotekehityshaasteita, jotka liittyvät esimerkiksi ruokahävikkiin, 3D-tulostamisen tekemiseen kestävämmäksi sekä helppokäyttöisen koulutusmateriaalin rakentamiseen liittyen käsityömateriaaleihin kuten puuhun ja metalliin. Projektin aikana luodaan aito konkreettinen prototyyppi kehitettävästä tuotteesta hyödyntäen Muotoiluajattelun metodeja.

Projektien toimeksiantajat ovat kansainvälisiä yrityksiä, joista osa tulee esimerkiksi Saksasta. Laajojen projektiaiheiden takia opintojakso sopiikin hyvin eri alojen opiskelijoille, jolloin jokainen opiskelija pääsee tuomaan oman alansa osaamista tiimiin. iPDP on myös erinomainen mahdollisuus kehittää tiimityöskentely- ja tuotekehitystaitoja sekä harjaannuttaa kokemusta aidon asiakkaan kanssa työskentelystä, jolloin se sujahtaa mainioksi esimerkiksi omaan portfolioon.

Opintojakson aikana luodaan aito konkreettinen prototyyppi ja sen rakentamiseen vaadittavia taitoja opetetaan erilaisten valinnaisten työpajojen kautta. Työpajoissa opetetaan muun muassa 3D-mallintamista ja -tulostamista, laserpajan hyödyntämistä sekä erilaisia visuaalisia taitoja.

HAMK Design Factoryn ja inno.spacen yhteistyö on lähtöisin Design Factory Global Networkista (DFGN) johon kuuluvat kaikki 33 Design Factorya ympäri maailmaa viideltä eri mantereelta. Design Factory on Aalto-yliopiston kehittämä konsepti, joka on jalkautunut ympäri maailmaa ja HAMK Design Factory on Suomen toinen Design Factory. Yhteisön tarkoituksena on luoda muutosta opetukseen ja tutkimukseen intohimoon pohjautuvan kulttuurin sekä tehokkaiden ongelmaratkaisutapojen kautta ja luoda yhteisö Design Factoryjen välille. Joka vuosi järjestettävä International Design Factory Week tuo yhteen Design Factoryt kautta maailman ideoimaan, jakamaan ajatuksia, ratkaisemaan haasteita sekä luomaan yhteisöllisyyttä. Joka vuosi järjestäjänä toimii eri DFGN yhteisön jäsenkorkeakoulu, joka järjestää tapahtuman käytännön järjestelyt ja toimii viikon isäntänä.

Lue lisää toteutuksesta ja ilmoittautumisesta HAMK Design Factoryn nettisivuilta!

Leave A Reply