Sanna-Maaria Siintoharju HAMK Design Factoryn lehtoriksi

0

Sanna-Maaria Siintoharju on aloittanut lehtorina Design Factoryn tiimissä elokuun alusta ja käynnistää Design Factoryn toimintaa Valkeakoskelle. Sanna-Maarian tausta on kansainvälisen liiketoiminnan lehtorina ja hän tuokin mukanaan kansainvälisiä yhteistyökumppaneita sekä entistä laajempaa näkökulmaa kansainväliseen toimintaan. Hänen vastuulleen siirtyy myös yritysyhteistyötä sekä sidosryhmätoimintaa, joten Sanna-Maariaan voi törmätä myös erilaisissa tapahtumissa.

HAMK Design Factory Valkeakoski

Sanna-Maaria on syksyn aikana rakentanut Valkeakosken Design Factoryn tiloja sekä tutustunut tarkemmin Design Factoryn konseptiin tutkimuksen, opintojaksojen ja työpajojen kautta. Hän on myös jalkautunut kertomaan Design Factoryn konseptista opiskelijoille sekä yrityksille ja neuvotellut mahdollisista uusista työelämäprojekteista. Opiskelijat ovat innolla ottaneet vastaan tiedon Design Factoryn laajentumisesta Valkeakoskelle ja opiskelijoita on lähtenyt mukaan myös Aalto Design Factoryn järjestämään opintojaksoon. Opiskelijoilla on ollut mahdollisuus osallistua yhdeksän kuukauden pituiselle Aalto Design Factoryn Product Development Project (PDP) -opintojaksolle osana ATTRACK-hanketta sekä Aalto-yliopiston ja HAMKin yhteistyötä.

Suunnitelmista totta

Sanna-Maaria on ensimmäinen HAMK Design Factoryn oma lehtori ja ainut laatuaan. Hän on erityisen innostunut tulevista projekteista ja hän on ehtinyt aloittamaan jo opintojen sekä projektien suunnittelua. Tiet Design Factoryn kanssa kohtasivat yhteisen projektin kautta, josta suunnitelmat lopulta lähtivät muotoutumaan.

”Design Factorylla työskenteleminen on ollut juuri sitä, mitä olin kuvitellutkin. Minulla on vapaus tehdä useita asioita omalla tavallani, mutta sen mukana tulee tietenkin myös suuri vastuu. Kaikkein palkitsevinta on ollut jutella opiskelijoiden kanssa erilaisita projekteista (PdP), joista he ovat olleet kovin innoissaan. Että voiko tällaista olla? Kyllä voi! Tällä hetkellä olen laittanut DF:n tilaa enemmän DF:n näköiseksi, seinällä on tarraa, työkalupakkia on hankittuna, kauhea kasa prototypointipahvia ja pian saan myös 3D printterit ja laserleikkurin ainakin. Ja ihan tilan siivoamisesta kuitenkin aloitettiin…

Tällä hetkellä olen kehittämässä uutta paikallista PdP:tä ainakin hyvinvointialalle ja siihen tullaan yhdistämään todennäköisesti liiketoimintaa, data-analytiikkaa ja tietojenkäsittelyä. Kombo ei ole ihan vielä tiedossa, mutta jotenkin näin. Suurimmat kehittämisprojektit ovat tämäntyyppisiä, sillä kiinnostuneita yrityksiä on tullut lyhyen ajan sisään jo useita. Ihan superia!

Tämän lisäksi pyöritän yhtä suurempaa markkinoinnin kehittämisprojektia paikallisen jalkapalloseuran FC Hakan kanssa, nyt juuri on menossaan HAMK Diili meillä Valkeakoskella, jossa on mukana IB ja automaatioinsinöörit ja katse on kansainvälisessä toiminnassa. Oma työnkuva liittyy kaikkeen tähän, uusiin projekteihin, niiden järjestämiseen ja vetämiseen, kansainväliseen yhteistyöhön myös muualla kuin RUN-yliopistojen kanssa, kuin myös paikallisiin pienempiin, hackathon -tyyppisiin ratkaisuihin. Jännä nähdä, mitä kaikkea tästä voikaan tulla, sillä nyt kokeillaan vähän kaikkea. Siinä missä opiskelijat prototypoivat omia ratkaisujaan, myös minä prototypoin omia ideoitani – mikä toimii, mikä ei.” – Sanna-Maaria

Kansainvälisen yhteistyön vahvistamista

Ensimmäisenä kansainvälisenä liikkeenä Sanna-Maaria matkustaa lokakuussa ensimmäiseen Design Factory Global Network Research (DFGN.R) tutkimuskonferenssiin Alankomaihin yhdessä HAMK Design Factoryn johtajan Jari Jussilan ja LearnWell tiimin Postdoc-tutkija Juulia Lahdenperän kanssa. Lahdenperä esittelee konferenssissa tutkimuksen opiskelijoiden työelämätaitojen kehittymisestä Design Factoryn opiskelijaprojekteissa. Kahden päivän konferenssi on osa kansainvälistä Design Factory viikkoa ja matkan tavoitteena on kuulla ympäri maailmaa olevien Design Factoryjen toiminnasta sekä tutkimuksesta, verkostoitua sekä etsiä uusia yhteistyömahdollisuuksia.

Sanna-Maarian sukeltaa syvälle yritysprojektien maailmaan ja on mukana kehittämässä Design Factoryn opintokokonaisuuksia yhteistyössä opettajien ja henkilökunnan kanssa. Tulevia projekteja ovat muun muassa keväällä 2023 kansainvälisessä yhteistyössä tapahtuva International Product Development Project (iPDP) inno.space Design Factory Mannheimin kanssa. Syksyllä 2023 käynnistyy pidempi yhdeksän kuukauden pituinen tuotekehitysprojekti Aalto Design Factoryn sekä inno.space Design Factory Mannheimin kanssa, jonka toteuttamisessa Sanna-Maaria on myös mukana.

Leave A Reply