Muotoilun alumni Olli: ”Minut headhuntattiin LinkedInistä nykyiseen työhöni”

0

Olli Koivunen on Tampereelta lähtöisin oleva, Hämeenlinnassa opiskellut ja Helsingissä asuva pukumyyjä. Hän on valmistunut HAMKista muotoilun koulutuksesta, pääaineenaan jalkinemuotoilu. Nykyisin Olli työskentelee huhtikuussa 2018 Suomeen rantautuneessa, hollantilaisessa Suitsupply-nimisessä firmassa. Päätuotteenamme on Pohjois-Italian villakangastehtailta tulevista kankaista valmistetut puvut, mutta valikoimamme kattaa miesten pukeutumiseen oikeastaan kaiken, sukista smokkiin ja kenkiin.

Mitä opiskelit HAMKissa ja miten päädyit juuri HAMKiin?

Opiskelin vuosina 2012-2016 Hämeen ammattikorkeakoulussa muotoilua, pääaineena jalkine. Opinnot veivät minut muun muassa työharjoitteluun Firenzeen, Italiaan sekä intensiivikurssille Feevaleen, Brasiliaan. HAMKiin päätin hakea nimenomaan jalkinelinjan ansiosta. Olen ollut lukiosta lähtien kiinnostunut pukeutumisesta ja muodista, ja pitkäaikainen harrastukseni tanssin parissa sai kiinnostukseni kulminoitumaan erityisesti kenkiin. Tätä ei korkeakoulutasolla Suomessa voi muualla kuin HAMKssa opiskella, joten se tuntui loogiselta ratkaisulta.

Mikä oli parasta opiskeluissasi?

Opinnoissani pyrin olemaan hyvin aktiivinen, joka onkin mielestäni iso asia, joka myötävaikuttaa niin koulumenestykseen kuin kantaa opintojen jälkeenkin. Hakeuduin erinäisiin vapaaehtoisiin syventäviin opintoihin, sekä käytin mahdollisuuden työharjoittelun suorittamiseen ulkomailla. Halusin ymmärtää kenttää muutenkin kuin valmistuksen näkökulmasta, johon sain tukea Global Fashion Business -sivuaineopinnoista. HAMKilla on tarjota hienoja mahdollisuuksia, niin vaihto-opintoihin kuin työharjoittelunkin saralta, ja ne pitää osata valjastaa itselle sopivaan käyttöön. Opiskelin samaan aikaan kun Visamäkeen kehittyi niin sanottu Jalkinekeskittymä, jonka ansiosta jalkineopintojen käyttöön suunnatut työtilat kehittyivät tavattoman hienoiksi, niin fasiliteeteiltään kuin konekannaltaan!

Miten päädyit nykyiseen työhösi?

Opintojen ohessa aloitin työt miesten vaateliikkeessä tammikuussa 2014. Työ kulki mukanani opintojen läpi aina Helsinkiin asti. Tein töitä kyseisessä firmassa nelisen vuotta, jonka jälkeen sain yhteydenoton headhunterilta LinkedInin kautta. Helsinkiin oltiin avaamassa uutta, erilaista miesten vaateliikettä ja minua kysyttiin liittymään tähän tiimiin. Firma ja konsepti vakuuttivat minut, ja näin vaihdoin uuteen ja nykyiseen työhöni kesällä 2018. Pyrin päivittämään LinkedIn-profiiliani viimeisenä opiskeluvuonna ja valmistumisen jälkeen aktiivisesti, ja koenkin että sinne päivittämäni tiedot ja näytteet opinnoistani, yhdistettynä työuraani tekivät esityön minulle uralla etenemiselle.

Miten opinnot ovat tukeneet urakehitystäsi?

Työni itsessään on perinteistä asiakaspalvelua ja myyntityötä myymälässä, mutta meiltä odotetaan korkeita standardeja asiakaspalvelun ja tuotetietämyksen saralla. Opintojeni aikana huomasin että olen enemmän ns. people person kuin itse tuotteiden valmistaja, joten koen että se tieto mitä opinnoistani olen onnistunut haalimaan, on tukenani päivittäisessä työelämässä. Opintojeni aikana tapaamieni ihmisten kautta olen myös oppinut, että vaikka esimerkiksi oman brändin perustaminen tuntuisi maailman hienoimmalta, kannattaa miettiä milloin on siihen sopiva aika ja paikka. Kaikkea ei kannata tehdä heti kerralla, vaan kerätä ensin tietämystä ja näkemystä.

Leave A Reply