UKK – hevosalan liiketoiminta, tradenomi

0

HAMKissa on tarjolla ainutlaatuinen mahdollisuus opiskella hevosalan liiketoimintaan suunnatussa tradenomikoulutuksessa. Opintojen kautta saat mahdollisuuden rakentaa resurssitehokasta, kestävän kehityksen periaatteita noudattavaa hevostalousliiketoimintaa. Koulutuksen jälkeen valmistut tradenomiksi, jolla on kansainvälistä osaamista markkinoinnissa, taloudessa ja johtamisessa. Opinnot sovelletaan hevosalan liiketoimintaympäristöön. Katso koulutuksesta lisätietoja tarkemmin täältä.

Pitääkö minulla olla hevosalan kokemusta?

Ei tarvitse olla – pääsyvaatimuksena ei ole hevosalan kokemus. Toki tästä voi olla apua opintojen etenemisessä, mutta koulutus sopii kaikille riippumatta siitä, onko sinulla hevosalan kokemusta vai ei.

Mihin valmistun? Mitä töitä voin tehdä?

Valmistut tradenomiksi ja saat siis liiketalouden korkeakoulututkinnon, jolla voit työskennellä valintasi mukaan hevosalalla tai muualla liike-elämässä omien kiinnostuksen kohteidesi mukaisesti. Tutkinto antaa kelpoisuuden työtehtäviin, jossa vaatimuksena on AMK-tutkinto/tradenomitutkinto.

Minulla on hevostalouden agrologitutkinto, miten tämä eroaa siitä?

Hevostalouden agrologi on maaseutuelinkeinoihin pohjautuva tutkinto, kun taas hevosalan liiketoiminnan tradenomitutkinnossa osaaminen rakentuu liiketalouden osa-alueiden kautta. Voit siis halutessasi laajentaa osaamistasi asiantuntijaksi liiketalouden alalle.

Minulla on liiketalouden tradenomitutkinto, miten tämä eroaa siitä?

Ydinosaaminen on näissä tutkinnoissa sama (riippuen missä olet tradenomitutkinnon suorittanut), mutta syventävien opintojen kautta saat halutessasi tässä tutkinnossa erityisesti hevosalaan liittyvän osaamisen.

Millainen Forssa on opiskelukaupunkina?

Forssa on opiskelukaupunkina pieni, mutta mukava. Opiskelija-asuntoja on Forssassa helposti saatavilla ja ne ovat edullisia. Forssassa sinulla on monia mahdollisuuksia harrastaa urheilua. Forssan kampus sijaitsee historiallisessa ympäristössä Loimijoen varrella vanhassa kehräämössä.

Lue hevosalan liiketoiminnan opiskelija Iidan mietteitä opiskelusta ja Forssasta:
Tradenomiksi opiskelua Forssassa: Iidan kokemuksia hevosalan liiketoiminnasta

Minulla on hevonen, millainen tallipaikkatilanne lähialueella on?

Kanta-Hämeen alueella on paljon talleja eli tallipaikkatarpeista ja -toiveista riippuen vaihtoehtoja löytyy runsaasti. Ypäjän Hevosopisto on yhteistyökumppani tässä koulutuksessa, joten myös tämä vaihtoehto kannattaa ottaa huomioon. Ypäjän Hevosopisto tarjoaa tämän koulutuksen opiskelijoille tallipaikkaa opiskelijahintaan 505 €/kk (hinta tarkistetaan ennen seuraavan lukukauden alkua). Hinta sis. ruokinnan, tarhauksen (5-6h/pv) ja maneesien käytön. Yhteyshenkilönä toimii tallimestari Sanna Jämsä 045 77 345 718, Sanna.jamsa@hevosopisto.fi

Kuinka paljon opinnoissa ollaan hevosten kanssa tekemisissä?

Ydinopinnot tapahtuvat pääosin HAMKin Forssan kampuksella tyypillisissä opiskeluympäristöissä. Hevosten kanssa ollaan tekemisissä opintojen edetessä erityisesti yritysprojektien, harjoittelujen sekä muiden työelämäyhteyksien kautta.

Tarvitseeko olla oma hevonen?

Ei tarvitse olla, oma hevonen ei ole minkäänlainen edellytys.

Entä jos minulla on oma hevonen ja asun kaukana Forssasta, onnistuuko etäopiskelu?

Lähtökohtaisesti hevosalan liiketoiminnan tradenomitutkinto on 1. vuoden osalta. päiväopiskelua Forssan kampuksella eli tällöin myös läsnäoloa tarvitaan. Kuitenkin monimuoto-opiskelukin on mahdollista, jos tilanteesi näin edellyttää. Päiväopinnoissakin hyödynnämme kuitenkin myös verkkoa oppimisympäristönä ja opintojen edetessä verkon hyödyntäminen lisääntyy.

Miten työllistyn kun minulla on tradenomitutkinto hevosalan liiketoiminnasta?

Hevosala työllistää jo pelkästään Suomessa 14 000 – 15 000 Luonnonvarakeskuksen eli Luken selvityksen mukaan. Tämä on lähes yhtä paljon kuin Lapin matkailu ja yli puolet enemmän kuin peliteollisuus. Lisäksi hevosala on kansainvälinen ala eli myös uran suuntaaminen ulkomaille on mahdollista. Koska kyseessä on kuitenkin tradenomitutkinto, niin työllistymismahdollisuudet eivät missään tapauksessa rajoitu vain hevosalaan vaan tradenomi voi työllistyä eri liiketoiminnan osa-alueisiin oman kiinnostuksen mukaan.

Saako oman firman perustamiseen apua/Entä jos on jo oma firma?

Ehdottomasti. Opinnot voi suunnata oman yritystoimintasi kehittämiseen tai voit edistää oman liikeideasi kehittämistä opintojesi edetessä.

En halua yrittäjäksi, sopiiko koulutus silti minulle?

Yrittäjyys voidaan nähdä monella tapaa. Voit toimia yritteliäällä tavalla myös palkkatyössä, eivätkä opinnot rajoita työllistymismahdollisuuksiasi.

Entä jos olen ravi-ihminen enkä ratsastaja?

Kyseessä on hevosalan liiketoiminnan tradenomikoulutus, eikä se rajoitu mihinkään yksittäiseen hevosalan suuntaan. Hevosala on erittäin monimuotoinen ala, jossa on tärkeää hallita toimintaympäristö ja liiketoimintakokonaisuus lajistaan riippumatta. Yritysprojektien ja esimerkiksi harjoittelujen avulla pystyt suuntaamaan omaa profiloitumistasi kiinnostuksen kohteidesi mukaisesti.

Minkälaisia asiantuntijoita siellä on opettajina? (hevosalan asiantuntijoita/liiketalouden asiantuntijoita)

Henkilökuntamme koostuu monialaisista osaajista. Yhteistyössä Ypäjän hevosopiston kanssa pääsemme luomaan monipuolisen ohjaajatiimin, jossa on runsaasti osaamista liiketoiminnan eri osa-alueilta sekä hevosalalta. Tämän lisäksi hyödynnämme ulkopuolisia alan asiantuntijoita.

Jos et saanut vastausta kaikkiin koulutusta koskeviin kysymyksiin täältä, lue vielä sivuiltamme opiskelun käytännöistä tai ota yhteyttä, niin selvitämme vastauksen kysymykseesi!

Tutustu hevosalan liiketoiminnan opiskelijoiden blogiin:
Hevosalan liiketoiminta

Leave A Reply