Hämeen ammattikorkeakoulussa lukuvuosi 2017-2018 on nimetty yrittäjyyden lukuvuodeksi. Vuoden aikana toteutetaan opiskelijoille, henkilökunnalle ja sidosryhmille erilaisia tapahtumia ja toimenpiteitä. Yrittäjyyslukuvuosi käynnistettiin nimikilpailulla, jossa etsittiin kivaa ja innostavaa nimeä lukuvuodelle. Voittajan valitsi Linnan Kehityksen yrityskehittäjien tiimi.
Nimikisaan sai jättää ideoita syyskuun puoliväliin saakka. Kisaan tuli noin parikymmentä ehdotusta. Linnan Kehityksen yrityskehittäjien tiimin vetäjä Anastasia Kanervisto ilmoitti, että voittajan valinta oli selvä. Voiton nappasi Sara Kaloinen, jonka nimiehdotus oli HAMK Academic Business Annual ja lyhennettynä #HABA17-18.
Linnan kehityksen tiimi perusteli valintaa seuraavasti: ”Nimi on kansainvälinen ja englanninkielisistä sanoista johdettu lyhenne on hauska ja ytimekäs. Lisäksi yrittäjäksi ryhtyminen edellyttää tietynlaista ’HABAA’ ”, perustelee raadin puheenjohtaja Anastasia Kanervisto.
#HABA17-18 toi voiton Saralle
Yrittäjyysvuoden nimikilpailu oli avoin opiskelijoille, sidosryhmille ja henkilökunnan jäsenille. Sara Kaloinen edusti kilpailusarjassa kahta osapuolta, sillä hän on HAMKissa sekä opiskelijana, että henkilökunnan jäsenenä. Sara on aloittanut HAMKin liiketalouden tradenomiopinnot syksyllä, mutta toimii myös opettajakorkeakoululla palvelukoordinaattorina (kuva).
Kuva: Sara Kaloinen keksi HAMKin yrittäjyysvuodelle nimen HAMK Academic Business Annual, #HABA17-18.
”Nimikisa tuntui heti omalta ja pyörittelin hetken erilaisia englanninkielisiä sanoja. Ensimmäinen versio oli ABA ja sitten keksin laittaa HAMKin H:n nimen eteen ja siitä tuli HABA. Lisäksi mietin sellaista sanaa joka sopisi yrittäjämäiseen henkeen, olisi tekemisen meininkiä ja sopisi vielä sosiaaliseen mediaan”, Sara Kaloinen kertoo nimiehdotuksen taustoista.
Hämeen ammattikorkeakoulun yrittäjyysvuotta luotsaa yksikön johtaja Ulla Bard. Yrittäjyysvuoden tavoitteena on:
o Tukea opiskelijoiden yritteliäisyyttä pedagogisin keinoin, koska työelämä vaatii jokaiselta yritteliäisyyttä.
o Lisätä opiskelijoiden ja henkilökunnan matalan kynnyksen kohtaamisia työelämään.
o Tuoda opiskelijoiden tietoisuuteen mahdollisuus toimia yrittäjänä ja nostaa valmistumisen jälkeen yrittäjiksi ryhtyvien määrää.
o Nostaa yrittäjyys vetovoimatekijäksi HAMKissa siten, että se herättää myös kansainvälistä kiinnostusta.
Yrittäjyysvuoden www-sivut ovat teon alla. Käy kurkkaamassa mitä tähän mennessä on saatu aikaan osoitteessa: www.hamk.fi/yrittäjyys