Hapanta, tuumasivat opiskelijat makuja maistellessaan

0

Perusmakutesti on tärkeä työkalu bio- ja elintarviketekniikan opiskelijoille, sillä kehitettäessä alalle uusia tuotteita tarvitaan hyvää pohjaa perusmakujen tunnistamiseen.

Bio- ja elintarviketekniikan ensimmäisen vuoden opiskelijoiden opintoihin kuuluu perusmakutestin teko. Testin tarkoituksena on tunnistaa viisi perusmakua; hapan, suolainen, makea, karvas ja umami. Lisäksi testisarjaan kuuluu vesi. Haastavuutta arviointiin tuo, että kaikki näytteet ovat kirkkaita liuoksia. Näin näkö- ja hajuaistia ei pysty käyttämään.

Perusmakujen tunnistamista harjoitellaan insinööriopiskelijoiden kanssa läpi opintojen. Lisäksi opiskelijat oppivat ymmärtämään kaikkien aistien yhteisvaikutuksen merkitystä osana tuotekehitysprosessia.

Elintarvikealan uusiin tuotteisiin tarvittava kehitystyö vaatii monenlaista alan osaamista ja yksi näistä on perusmakujen tunnistus.

>> Bio- ja elintarviketekniikan koulutuksen kotisivut

Leave A Reply