Tervetuloa Forssaan!

1

Pari viikkoa sitten aloitti meidän uusi opiskeluryhmämme hevosalan liiketoiminnan opinnot täällä Hämeen ammattikorkeakoulussa, Forssan kampuksella. Tämä on ensimmäinen kerta ikinä, kun tämän kaltainen koulutus järjestetään. Ryhmässä on eri ikäisiä ihmisiä ja meillä on hyvin erilaista hevostaustaa, osalla enemmän ja osalla vähemmän. Kaikilla on kuitenkin varmasti yhteinen halu kehittää Suomen hevostaloutta ja olla omalta osaltaan luomassa tätä uutta koulutusta. 

Kannustava yhteisö 

Forssan kaupunki otti uudet HAMKin opiskelijat sydämellisesti vastaan ja järjesti tilaisuuden kaupungintalolla, jossa Forssan tärkeimmät henkilöt esittäytyivät ja antoivat hyödyllisiä ja innostavia vinkkejä. Esimerkiksi, että tulkaa rohkeasti jutulle Forzaan, jos mielessä sattuu olemaan jotain liikeideoita. Opiskelijoita tuetaan ja rohkaistaan yrittämään, ja rakentamaan tulevaisuutta Forssalle.  

Kiertoajelua ja tutustumista Forssaan 

Ensimmäisellä viikolla pääsimme bussikierrokselle tutustumaan Forssaan tarkemmin. Meille kerrottiin myös kauniin kampusalueemme, vanhan kehräämön, historiaa. 

Yksi merkittävimmistä henkilöistä Forssan perustamisessa oli Axel Wilhem WahrenForssa kasvoi ja kehittyi 1800-luvulla tekstiiliteollisuuden kasvun myötä, johon Wahren vaikutti isosti perustaen v. 1847 Loimijoen varrelle kehräämön. Forssan kehräämön ja Kutomon alueet runsaine palveluineen ovat edelleen kaupungin maamerkkejä.  

Luonnonystäville nähtävyyksiä 

Forssa tarjoaa maanläheisille ja luonnonystäville lukuisia elämyksiä ja paikkoja, kuten Jokioisten kartano puistoineen ja puutarhoineen. Jokioisilla sijaitsee luonnonvarakeskus sekä maaseutu- ja kotieläinpuisto Elonkierto. Forssan seudulla sijaitsee myös kahden kansallispuiston Tammela, jossa on yli 200 lampea ja järveä. Torronsuon ja Liesjärven kansallispuistoissa on mahdollisuus nähdä ja kokea luonnon monimuotoisuus ympäri vuoden.  Maatalousperinteeseen ja historiaan voi tutustua Korteniemen perinnetilalla sekä maineikkaassa Mustialassa. Tammelassa riittää mökkejä vuokrattavaksi ympäri vuoden ja Pyhäjärven rannalla on Venesillan leirintäalue.  

Hevosharrastajille on alueella paljon harrastus- ja työskentelymahdollisuuksia. Alueella on lukuisia talleja, ja Forssassa on myös Pilvenmäen ravirata, jossa muuten järjestetään kuninkuusravit vuonna 2021! 

Yhteistyötä Hevosopiston kanssa 

Ypäjällä, vain noin 20 km päässä Forssasta on Suomen suurin hevosalan oppilaitos Ypäjän Hevosopisto. Odotamme innolla yhteistyötä hevosopiston kanssa. Opiskeluryhmämme sai sieltä myös oman nimikkovarsan, Ypäjä Pertun! Hän on vasta yksivuotias suomenhevosvarsa. Pertun omistaa Ypäjän Kunta.  

 

Discussion1 kommentti

  1. Pingback: Hevosalan tradenomiopiskelijoiden opinnot startanneet vauhdikkaasti - Yrittäjyys ja liiketoimintaosaaminen

Leave A Reply