Diili-toimeksiannot alkoivat!

1

Diilit starttasivat 

Ensimmäinen diili on saatu palautettua ja olo on jokseenkin huojentunut. Me tiiminä ajattelimme kirjoittaa hieman yleisiä fiiliksiä Diili-työskentelyyn liittyen ja ajatuksia Diilistä ylipäätään.  

 

 

Ensimmäisen diilin ajatuksia ja tuntemuksia 

Itse olin aika innoissani ensimmäisestä Diili-toimeksiannosta, ajatuksia heräsi jo paikan päällä Loimijoki Golfilla ja ideointi ryhmässäkin alkoi sujua heti kättelyssä sujuvasti. Alkuun pohdin, miten ryhmämme lähtee tätä työstämään järkevästi, kun olemme osittain hybridiryhmä. Ilokseni pääsin toteamaan, että se lähti sujumaan paremmin kuin hyvin. Olemme pitäneet kommunikaatiota yllä WhatsAppin ja Teamsin avulla, sekä meillä on viikoittain palaveri, jossa päästään höpöttelemään ja ideoimaan yhdessä Diiliin liittyviä asioita. Olen tyytyväinen ensimmäiseen Diiliimme ja katsotaan, mitä saadaan aikaiseksi uuden toimeksiannon kanssa. 

Anna 

 

Diilin aloitus ajatuksia 

Diilityöskentely ja sen aloitus on lähtenyt mukavasti käyntiin. Alkuun hieman jännitti koska vastaavaa en itse ole aikaisemmin tehnyt. Hieman myös tuo aikataulu hirvittää, kun päällekkäisyyksiä eri toimeksiantajien kanssa tulee.  Aikatauluttaminen tämän vuoksi tässä tehtävässä entisestään korostuu. Osa ryhmästämme työskentelee etänä ja osa vuorostaan on läsnä koululla. Tämä ei, ainakaan ensimmäisessä toimeksiannossa, tuottanut ongelmaa. Ryhmämme käytti sujuvasti Teamsiä tehtävää kootessa.  

Ensimmäinen työ on nyt takana ja mielestäni ryhmänä suoriuduimme tehtävästä mallikkaasti sekä lopputulos miellytti koko tiimiä. Seuraava toimeksianto on vielä työn alla, mutta uskon ryhmämme selviytyvän tästäkin haasteesta hyvin. 

Mia 

 

Ensimmäisen diilin toimeksianto, suunnittelu ja toteutus  

Ensimmäinen toimeksianto jännitti; minkälainen se on, onko iso projekti. Kyseisen toimeksiannon antoi koko luokalle Loimijoki Golf. Piti selvittää miten Loimijoki golf voisi tuottaa lisäarvoa hevosihmisille, miten saada hevosihmiset viihtymään pidempään Ypäjällä, voiko Loimijoki Golf tehdä enemmän yhteistyötä Ypäjän hevosopiston kanssa yms. 

Toimeksiannon jälkeen alkoi ideoita vilisemään päässä, niinkin paljon että loppujen lopuksi aivot oli aivan solmussa enkä tiennyt mistä aloittaa.  

Pidettiin ryhmäläisten kanssa ensimmäinen tiimipalaveri Teamsissa. Ideoita heitettiin kehiin, mietittiin mihin keskitytään toimeksiannossa ja sovittiin mitä kukin selvittää ja tekee. Lähdin tuumasta toimeen ja aloin miettiä kysymyksiä, miten saada näkyvyyttä ja miten yhteistyö voisi toimia. Soitin golfaaja kaverille, haastattelin ja aloin saamaan punaista lankaa omaan ehdotukseeni. 

Käytiin vielä yksi tiimipalaveri, jossa lyötiin lukkoon, minkälainen lopputulos tulee olemaan. Tässä vaiheessa pieni stressi laukesi ja totesin että ei se ollut vaikeaa tai hankalaa, itse jännitin aivan turhaa tätä tekemistä. Vaikka aikaa oli itsellä tekemiseen vähän työkiireiden takia, selvisin omasta mielestä mallikkaasti.  

Toinen toimeksianto on annettu ja suuremmalla innolla suunnittelen omaa ehdotustani. 

Jenny 

 

Ensimmäinen Diili-toimeksianto 

Ensimmäiset viikot opiskelusta ovat jo takana, ja aika menee hämmästyttävän nopeasti.  Diili-työskentely on osoittautunut todella mielenkiintoiseksi, ja aikataulut siinä osoittautuneet sopiviksi, pienistä ennakkoluuloista huolimatta.   

Muutto Forssaan Helsingistä on takana, ja uuteen kaupunkiin tutustuminen on lähtenyt hyvin käyntiin. Myös omalle hevoselle löytyi hyvä tallipaikka, lähistön monista vaihtoehdoista. Ypäjä ja sen suuret hevosurheilualueet eivät myöskään ole tarvittaessa ole kuin kivenheiton päässä!  

 Lähiopetus on onneksi sujunut kaikesta huolimatta, mutta myös etäopiskelu on tehty sujuvaksi ja kattavaksi. Koulu on omalta osaltaan huolehtinut hyvin turvallisuudesta tämänhetkisessä tilanteessamme virusta vastaan. Paljon on saanut opetella taas tietokoneista, sekä oppia opiskelemaan taas. Vaikka opiskelijajuhlien ja tapahtumien peruuttamiset suurilta osin ovat ikäviä, uskon niidenkin ajan tulevan vielä. Siihen asti voi koristella, vaikka haalarit täyteen merkkejä! 

Heidi 

 

-Team Diilerit

Discussion1 kommentti

  1. Pingback: Hevosalan liiketoiminnan opiskelijat tekevät monipuolisesti yhteistyötä alan yritysten kanssa - Hevoshäme - kestävän hevosmatkailun maakunta

Leave A Reply